Infarctele au surclasat bătăile

Infarctele au surclasat bătăile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă victimele violenţei au fost mai puţine în weekendul abia încheiat (cel puţin cele care au necesitat asistenţă medicală de urgenţă...), capricioasa primăvară cu accente hibernale a făcut numeroase victime în rândul bolnavilor cu afecţiuni cardiovasculare.

Dr Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), ne-a declarat: „Am fost de gardă şi vă pot spune că atât noi, cât şi colegii noştri de la SMURD, ne-am confruntat cu  multe cazuri medicale grave, în special infarcte şi accidente vasculare cerebrale. Probabil că variaţiile termice şi de presiune atmosferică au contribuit la decompensarea bolnavilor cronic”.

Cât despre victimele violenţei, se remarcă „doar” păţania unui adolescent în vârstă de 17 ani, din Micro 40, care, după o partidă de fotbal în urma căreia s-a stârnit o altercaţie, a fost înjunghiat în zona lombară (a „mijlocului”).

„La sosirea echipajului care i-a acordat primul ajutor, victima pierduse destul de mult sânge. A fost transportată la UPU unde după investigaţii amănunţite s-a constatat că avusese mare noroc, lama cuţitului neproducând lezarea rinichiului stâng şi nici ale altor organe interne din vecinătatea plăgii” ne-a informat dr. Polinschi.

Urmează ca poliţiştii să-l identifice pe autorul agresiunii care ar putea da socoteală pentru tentativă de omor.

Citit 822 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.