Patru persoane, reţinute într-un dosar de furt de petrol din conducte magistrale

Patru persoane, reţinute într-un dosar de furt de petrol din conducte magistrale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Patru persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Călăraşi, iar o alta are interdicţie de a părăsi ţara, într-un dosar de furt de produse petroliere din conductele magistrale care tranzitează judeţele Călăraşi, Vrancea, Galaţi şi Prahova , prejudiciul fiind de 200.000 de lei, potrivit IGPR.

În acest caz, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate şi Terorism (DIICOT) Călăraşi, alături de poliţiştii de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate din Poliţia Română, au făcut, sâmbătă, 20 de percheziţii domiciliare: zece în judeţul Prahova, trei în judeţul Ialomiţa şi câte una în judeţele Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Constanţa, Vrancea, Galaţi şi în municipiul Bucureşti, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

De asemenea, doi bărbaţi din Prahova, unul din Constanţa şi unul din Bucureşti au fost prinşi în flagrant, tot sâmbătă, în localitatea Mărăşeşti din Vrancea, în timp ce furau produs petroliere dintr-o conductă magistrală.

"La faţa locului a fost găsit un autotren adaptat special pentru disimularea conţinutului, care conţinea peste 20 de tone de produs petrolier sustras", se precizează în comunicat.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării cumpărau terenuri, de regulă intravilane, unde montau instalaţii artizanale asupra conductelor magistrale ale SC Compet S.A care transportă produse petroliere.

"Acestea erau ulterior racordate la conducte subterane care conduceau produsul petrolier sustras către locurile aflate în posesia suspecţilor. Ţiţeiul era transportat cu autotrenuri către diferiţi destinatari, de regulă societăţi comerciale, care activează în domeniul comercializării, transportării, prelucrării sau depozitării produselor petroliere, unde erau valorificate sub diferite forme", mai arată IGPR.

Anchetatorii au mai găsit, la acţiunea de sâmbătă, trei instalaţii artizanale cu ajutorul cărora erau sustrase produsele petroliere din magistrale, în judeţele Vrancea, Galaţi şi Călăraşi.

Citit 1834 ori Ultima modificare Duminică, 16 Iunie 2013 13:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.