Peste o sută de gălăţeni au protestat miercuri în faţa Guvernului

Peste o sută de gălăţeni au protestat miercuri în faţa Guvernului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproape o mie de sindicalişti au protestat miercuri în Piaţa Victoriei din Bucureşti, la Guvern, cerând stoparea calendarului de creştere a preţurilor la gazele naturale şi energia electrică, participanţii aducând la miting un sicriu şi un personaj simbolizând "moartea economiei româneşti". Printre protestatari s-au numărat şi aproximativ o sută de angajaţi ai ArcelorMittal Galaţi, membri ai Sindicatului Siderurgistul AMG. Protestul s-a încheiat în jurul orei 12,30, liderii protestatarilor anunţând că, în urma discuţiilor cu miniştrii Constantin Niţă şi Doina Pană, vor avea o nouă întâlnire cu reprezentanţi ai Executivului, peste o săptămână, pentru a căuta "soluţii pentru industrie".

Sindicaliştii au afişat pancarte cu mesaje printre care "Austeritatea distruge economia românească", "USL, ce mai e? Sărăcie lucie", "Suntem săraci şi disperaţi" şi "Noi suntem România". La manifestaţia numită de organizatori "protest de priveghi" a fost adus şi un sicriu de copil, pe care a fost scris textul "Truda părinţilor". Lângă sicriu a stat un sindicalist îmbrăcat într-un personaj simbolizând Moartea, cu pelerină pe care scrie "FMI", glugă, coasă şi mască sub formă de cap de mort.

Protestul a fost organizat de Federaţia Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie, Federaţia Sindicală a Siderurgiştilor METAROM, Federaţia Naţională Sindicală Solidaritatea-Metal şi Federaţia Generală a Sindicatelor Familia.

Citit 1542 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Iunie 2013 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.