"Bombe" pe două roţi în trafic. Mopediştii penali, pericole publice pe şosele

"Bombe" pe două roţi în trafic. Mopediştii penali, pericole publice pe şosele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sub influenţa alcoolului sau fără să cunoască regulile de bază pentru a conduce motoscutere, unii gălăţeni pun în pericol grav siguranţa circulaţiei şi vieţile pietonilor


Condusul mopedului nu e chiar o joacă de copii şi tocmai pentru a preveni ca oricine să circule pe drumurile publice fără a avea un minim de cunoştinţe atestat prin examen, legiuitorul a instituit, prin noul Cod Rutier, obligativitatea obţinerii permisului pentru această categorie de vehicule. Regula pare însă să nu-i fi conştientizat pe mulţi dintre cei care aleg motoscuterul ca mijloc de deplasare. Mai mult, unii se aventurează trafic, deşi au o alcoolemie care i-ar produce necazuri şi unui şofer în toată regula. De aici până la a produce accidente, soldate uneori chiar cu victime omeneşti, nu mai e decât un pas. Toate aceste trei situaţii descrise s-au regăsit într-o singură zi pe şoselele din judeţul Galaţi, trei tineri îngroşând rândurile participanţilor la trafic pentru care întâlnirea cu echipajele de poliţie s-a soldat cu dosare penale.

Un prim caz s-a înregsitrat la Hanu Conachi, unde un bărbat de 35 de ani, aflat pe un motoscuter, a fost oprit pe DN 25 de un echipaj rutier. În urma testului cu aparatul Drager a reieşit că mopedistul avea o alcoolemie în aerul respirat de 0,5 la mie, valoare care nu i-ar fi permis să conducă niciun fel de vehicul şi care se încadrează în limitele legale pentru a atrage răspunderea penală. O a doua situaţie a avut loc la Lieşti, unde poliţiştii au fost alertaţi iniţial de un localnic care le-a spus că îi dispăruse mopedul. În urma verificărilor, mijlocul de transport a fost depistat în trafic, condus fiind de un localnic de 23 de ani. Tânărul riscase mult furând motoscuterul, pe care s-a şi încumetat să îl conducă, în ciuda faptului că nu avea permis. Pentru aceste motive s-a ales cu dosar penal, de furt şi conducere fără permis.

Femei rănită de un mopedist beat

Fără îndoială, cele mai grave consecinţe ale inconştienţei unui mopedist le-a prezentat un eveniment petrecut în Galaţi. Un bărbat de 36 de ani, fărp permis, aflat pe un moped fără a avea permis, a provocat un accident rutier după ce a pierdut controlul direcţiei. Din impact, pasagera aflată pe motoscuter a fost rănită destul de grav. Poliţiştii au aflat cu această ocazie că bărbatul nu doar că nu avea carnet, dar mai şi consumase alcool, având o îmbibaţie de 0,5 la mie. El s-a alescu dosar penal pentru conducere fără permis, sub influenţa alcoolului şi vătămare corporală.

 

Citit 1767 ori Ultima modificare Duminică, 30 Iunie 2013 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.