GALERIE FOTO & VIDEO / Surpările în zona Viaductului continuă! Asfaltul a înghiţit o vidanjă de la Apă Canal

GALERIE FOTO & VIDEO / Surpările în zona Viaductului continuă! Asfaltul a înghiţit o vidanjă de la Apă Canal
foto: Vasile Caburgan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un incident care ar fi putut avea urmări extrem de grave a avut loc miercuri după-amiază în apropierea Viaductului, lângă Liceul nr. 9. O vidanjă a SC Apă Canal s-a prăbuşit într-o groapă apărută instantaneu în plăcile de beton care pavează împrejurimile clădirii neterminate aflată alături de unitatea de învăţământ. Din fericire, şoferul nu se afla în cabina vehiculului, staţionat la acel moment.

"S-a prăbuşit asfaltul sub vidanjă. E gol sub plăcile astea de beton, pentru că nu s-a mai băgat balast deloc, oricând se poate întâmpla o nenorocire", ne-a spus un angajat al Apă Canal, venit să ajute la operaţiunea de recuperare a autospecialei. Pentru scoaterea din craterul cu un diametru de cinci metri a vidanjei cu o masă totală de circa 30 de tone, din care opt de apă, a fost necesară aducerea unei macarale. Operaţiunile au durat mai bine de două ore, muncitorii fiind nevoiţi să golească mai întâi cisterna de apă, pentru a-i reduce masa.

"Vidanja se afla în zonă pentru nişte lucrări de desfundare a canalizării care deserveşte căminele de pe strada Feroviarilor, iar şoferul nu era în acel moment la volan. În urma prăbuşirii, vehicolul nu a suferit daune mari, acestea putând fi remediate. Acest incident confirmă încă o dată problemele solului din zona respectivă, iar în zilele următoare vom studia zona şi canalizarea pentru a stabili cu certitudine cauzele", a precizat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Perimetrul unde s-a produs evenimentul, aferent construcţiei "conservate" la începutul anilor '90, nu este domeniu public, iar abandonarea zonei ca urmare a sistării lucrărilor ar putea fi o cauză a slăbirii siguranţei solului.

Citit 4563 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Iulie 2013 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.