VIDEO/ Tensiune la autobaza Transurb: Un autobuz cu călători a fost capturat de terorişti

VIDEO/ Tensiune la autobaza Transurb: Un autobuz cu călători a fost capturat de terorişti
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Misiunea de salvare a fost un exerciţiu tactic al Jandarmeriei Galaţi prin care luptătorii au vrut să-şi testeze abilităţile de intervenţie în situaţii deosebite


Potrivit scenariului, doi terorişti înarmaţi au deturnat în trafic un autobuz, iar călătorii aflaţi în mijlocul de transport au fost luaţi ostatici. Pentru fiecare dintre prizonieri, răpitorii au cerut, drept răscumpărare, câte un milion de euro, în caz contrar urmând să-i ucidă pe captivi după 24 de ore.

Patru echipaje ale Jandarmeriei au fost mobilizate pentru intervenţia care a avut drept scop dejucarea planurilor teroriste, prin capturarea infractorilor şi eliberarea ostaticilor. Pentru a ajunge la autobuz şi mai apoi în interiorul acestuia, unde se aflau deopotrivă teroriştii şi prizonierii, jandarmii au detonat petarde şi au spart geamurile mijlocului de transport după care au intrat în forţă pentru a-i captura pe cei doi terorişti. După imobilizarea acestora, civilii din mijlocul de transport sunt coborâţi în siguranţă de către jandarmii gălăţeni, iar cei doi răpitori au fost reţinuţi pentru anchetare.

"Această aplicaţie tactică face parte din programul anual de pregătire şi a urmărit aprofundarea pregătirii jandarmilor privind formele şi procedeele de acţiune pentru îndeplinirea misiunilor specifice, dezvoltarea cooperării între forţele participante la îndeplinirea misiunii şi descurajarea eventualelor acţiuni ilegale", a precizat, la finalul exerciţiului, cpt. Costin Barbu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

 

Citit 2149 ori Ultima modificare Vineri, 26 Iulie 2013 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.