Ursoaică evadată de la Zoo Tecuci

Ursoaică evadată de la Zoo Tecuci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agitaţie mare! „Peste 50 de oameni – două echipaje ale Situaţiilor de Urgenţă, toată Poliţia Comunitară, cu maşinile, cu girofarurile aprinse, am înconjurat sâmbătă seara Grădina zoologică din Tecuci”, spune primarul urbei, Eduard Finkelstain. 

Ce se întâmplase? „Ursoaica Cocolina este la Zoo Tecuci de doi ani şi este ultimul carnivor rămas în Grădină. Are opt ani şi a fost urs de circ. Este un animal blând şi nu a ieşit din perimetrul Zoo nici o secundă, dar a reuşit, este adevărat, să rupă una dintre barele metalice ale cuştii ei”.

„S-a urcat pe o rampă înaltă de 20 de centimetri, aflată în cuşcă, a rupt bara şi a ieşit la plimbare. Totul s-a întâmplat sâmbătă seara, în jurul orei 19,00. Am vorbit mult timp cu ursul, printre zăbrelele gardului, am tot strigat-o…”

„Până la urmă am reuşit să o momim să intre într-o altă cuşcă, după ce am îmbiat-o cu pâine unsă cu miere. A intrat în cuşcă şi noi am tras poarta, cu o frânghie, ursoaica fiind prinsă la ora 21,30”.

Cocolina se pregătea oricum de plecare, ea fiind programată să ajungă în rezervaţia de la Zărneşti, pentru că noi nu vrem să chinuim animalele”.

Anul trecut am trimis leii în Africa. În momentul în care Cocolina evadase din cuşcă, Grădina era închisă pentru public. Aici vor rămâne doar câteva ierbivore - căprioare, cerbi şi  iepuri”.

„Deci, acum, ursoaica este bine, s-a întors în cuşcă! În altă cuşcă, nu a ei, pentru că pe aceea a rupt-o”, povesteşte primarul Finkelstain.

Ursoaica Cocolina a dat unul dintre ultimele ei spectacole. Şi nu s-a putut plânge că nu a făcut senzaţie sau că nu a avut public!

Citit 1550 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.