Reacţiile gălăţenilor la proiectul Muzeului de Artă

Reacţiile gălăţenilor la proiectul Muzeului de Artă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nu avem zgârie-nori, avem zgârie-ochi! * Mulţi se arată sceptici că vom fi în stare să-l şi construim… *

Nu a fost nicio surpriză că, după apariţia unui articol despre proiectul viitorului Muzeu de Artă  Vizuală Galaţi (articolul se numea „Clădirea-pasăre”), dar mai ales după publicarea desenelor acestui viitor edificiu cu adevărat unic, desene care vorbesc de la sine,  au urmat multe comentarii ale cititorilor noştri pe pagina de Internet a ziarului, dar şi direct la redacţie.

Şi nu a fost nimeni care să nu admire acest proiect realizat de arhitectul gălăţean Dan Ujeucă şi de colectivul său. Nu acelaşi lucru putem spune despre încrederea în autorităţile gălăţene: mulţi dintre cei care ne-au scris nu cred că acestea  vor putea „duce” până la capăt un astfel de proiect.

Nicolae Popa: „Foarte frumos! Sper să se realizeze! Să se construiască! Felicitările mele pentru acest proiect şi pentru toată munca depusă!”

„Ada” remarcă: „La câte clădiri foarte urâte ne zgârie privirea în acest oraş, aproape nu-ţi vine să crezi că mai poţi spera şi la ceva frumos. Felicitări, domnule arhitect şi... la mai multe!” Într-adevăr, la Galaţi nu avem zgârie-nori, avem însă… zgârie-ochi!

Şi Tudor scrie că îi place proiectul, dar, deşi spune că nu e prea în vârstă, speră „să mai apuce zilele” când va fi gata clădirea:  „Hai, la treabă!”

Geo spune că este constructor, deci se pricepe când scrie: „un aşa proiect îndrăzneţ merită tot respectul nostru. Sper că se va şi realiza pentru că m-am săturat de tot felul de clădiri ridicole în jurul nostru. Felicitări domnului arhitect (poate învaţă şi arhitecţii noştri ceva!!!)” Şi Dan Ujeucă este arhitectul nostru… 

Muzeul frumos cere şi o stradă frumoasă!

Problema spaţiului potrivit pentru o aşa construcţie a fost pusă de mult, locul a fost schimbat de câteva ori şi probabil că se va discuta despre asta şi când… muzeul va fi deja construit. 

„Cum dracu´ au aprobat adormiţii ăia aşa proiect?” – scrie Ion, care nu comentează înfăţişarea viitorului muzeu, dar, din fotografii, a înţeles - greşit! - că muzeul se va întinde şi „un pic” peste strada Traian şi îndeamnă deci la proteste pentru blocarea aşezării aici a muzeului.

În realitate, muzeul va fi fix în centrul Parcului Rizer. Poate că cititorului nostru nu i s-o părea demnă o intrare prin strada cu pricina? Trebuie ştiut însă că partea cealaltă a parcului dă spre actualul Muzeu de Artă Vizuală (şi Grădina Publică), cu care este practic legat printr-un patriarhal pasaj pietonal. Iar strada Traian nu va fi o veşnicie aşa cum e azi!

Şi „galatzeanu” este de părere că, cei care vor veni la muzeu cu autoturismul personal pe Trăian, pe sensul dinspre piaţă, vor „simţi”! Adică drumul este extrem de prost!

Un alt cititor  spune că „proiectul e interesant, demn de orice ţară civilizată”, dar că Parcul Rizer este „o zonă închistată în trecut, adică la fel cum e şi fabulosul nostru primar împreună cu formidabila echipă care administrează oraşul”. Căci pe Trăian „îţi rupi maşina dacă ai curajul să treci, Galaţiul e un oraş din ce în ce mai urât".

George este convins că se va repara şi strada Traian, dar cere „conducerii oraşului”: „Faceţi tot posibilul şi găsiţi fonduri pt această clădire, şi repede, să nu ne trezim că se va face pe la Brăila, că ăia au fost mereu înaintea noastră!”

Urmează felicitări, cu majuscule, „arhitectului care a proiectat pentru români şi o clădire modernă şi îndrăzneaţă”.

Citit 944 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.