CATASTROFĂ ÎN JUDEŢUL GALAŢI / Fetiţa ucisă de viitură: "Tati, eu am să mor" (GALERIE FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

CATASTROFĂ ÎN JUDEŢUL GALAŢI / Fetiţa ucisă de viitură: "Tati, eu am să mor" (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ploile torenţiale de miercuri noaptea au provocat un dezastru fără precedent în 17 localităţi din judeţul Galaţi. Sute de case şi gospodării au fost distruse, iar nouă persoane şi-au pierdut viaţa.

Disperarea tuturor oamenilor din cele 17 localităţi afectate de inundaţii păleşte parcă în faţa durerii familiei Pâslaru din Cudalbi. Ecaterina şi Grigore Pâslaru îşi plâng în tăcere fiica de doar opt ani, ucisă de apele învolburate care au cuprins comuna. Când au văzut că apa creşte, bărbatul şi-a luat în braţe fetiţa şi a plecat spre şosea, în speranţa că acolo va găsi un refugiu. Soţia şi cumnata l-au însoţit. Acasă au rămas părinţii, care s-au adăpostit în pod.

Din păcate, însă, refugiul sperat de la şosea nu a fost găsit. Aici, apele erau şi mai învolburate, iar Bianca, fetiţa de doar opt anişori, a fost smulsă efectiv din braţele tatălu săui. A fost găsită după mai bine de zece ore de căutări, într-o căpiţă de fân. Părinţii au fost la faţa locului şi au recunoscut trupul neînsufleţit. Acum îi privesc fotografia şi repetă, obsesiv aceeaşi frază: „Tati, eu am să mor”. Sunt ultimele cuvinte pe care Bianca i le-a spus tatălui ei, înainte să fie înghiţită de apă.

Ecaterina Pâslaru este în stare de şoc. Nici nu ştie ce să facă mai repede. Îşi doreşte să facă curăţenie în curte şi în camera micuţei, pentru a-şi putea aduce acasă odorul. Nici lacrimi nu mai are. „Am fost acolo unde au găsit-o. Nu pot să cred. Era singurul meu copil. I-am cumpărat tot pentru şcoală. Intra în clasa a doua. Era aşa de frumoasă”, ne-a mărturisit femeia.

Tatăl nu se poate dezlipi de fotografia Biancăi. Se uită la ea şi nu-i vine să creadă. „Am avut-o în braţe. Mi-a luat-o apa. Şi pe mine m-a dus departe, până la poştă. Am stat acolo blocat vreo două ore, până a venit cineva să mă scoată din apă. Îi aud şi acum vocea în cap. Îmi spunea că ea o să moară. Nu am putut face nimic. Era singurul meu copil, iar acum nu mai este”, ne-a spus Grigore Pâslaru, după care a luat fotografie fetiţei în braţe.

În pragul casei, bunicii nu îşi găsesc cuvintele. Dacă ar fi rămas acasă, poate că Bianca ar fi fost şi acum în viaţă. Ecaterina Păslaru ridică din umeri şi spune că Bianca „a fost botezată de preotul din sat. I-am povestit şi lui ce s-a întâmplat şi ne-a spus că aşa a vrut Dumnezeu. Era un copil mult prea bun şi Cel de Sus a vrut-o lângă el. Nu putem decât să credem ceea ce ne spune preotul. El ştie mai bine, dar tot nu e drept ce s-a întâmplat. Îmi vreau fetiţa înapoi”, a mai adăugat femeia.

Vecinii au sărit să-i ajute. Toţi muncesc cu sârg, dar au lacrimi în ochi. O plâng pe micuţa Bianca, o minune de copil. Din fotografie, Bianca le zâmbeşte şi îi veghează parcă pe toţi.

Durerea familiei este de nedescris. Grigore Pâslaru nu-şi găseşte locul. Din când în când mai merge în camera micuţei, în speranţa că totul este un vis urât. Din păcate, însă, este cruda realitate.

Apa a mai înghiţit alte opt persoane. Autorităţile le-au dat oamenilor o mână de ajutor, însă durerea din suflete şi lacrimile din ochii celor loviţi de soartă nu le poate lua şterge nimeni.

Citit 9458 ori Ultima modificare Vineri, 13 Septembrie 2013 14:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.