Fermele din lunca Brateşului de Nord, grav afectate de inundații. Un dig de protecție s-a rupt

Fermele din lunca Brateşului de Nord, grav afectate de inundații. Un dig de protecție s-a rupt
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Apa care a rupt vineri un dig de protecţie îneacă, în acest moment, circa 5.000 de hectare, suprafaţă de pe care cerealele şi plantele tehnice nu se recoltaseră încă, apreciază patronul SC Dru Agro SRL, Ştefan Druică. Omul de afaceri gălăţean spune că totul s-a întâmplat deoarece viitura de pe râul Chineja a rupt un dig şi a pătruns într-un canal de irigaţii şi desecări colmatat, administrat de Asociaţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciară (ANIF). De acolo apele au intrat peste câmpurile cultivate. 

„Numai eu am pierdut, din porumbul şi floarea soarelui cultivate acolo, cam 2.000.000 de lei. Şi sunt aici vreo mie de oameni care au lanuri. De la firme mari, la primării ca cea din Folteşti şin Frumuşiţa şi mici proprietari. Cam 5.000 de hectare inundate, până în acest moment. În ceea ce mă priveşte, la aceste pierderi se adaugă şi pagubele din zona Folteştiului : două grajduri dărâmate, animale înecate şi multe, multe, altele. La câmp, ar trebui să scoatem apa, dar nu merg pompele», ne-a declarat Ştefan Druică.

Printre firmele care au suferit pierderi substanţiale, în urma inundaţiilor,  se numără SC Brateş Prut Frumuşiţa SA, SC Dru Agro SRL, SC Agrocov SRL, SC ItalAgro SRL, SC Moldovulcan şi altele.

Vom reveni cu amănunte legate de numărul firmelor care au suferit pagube de pe urma inundaţiilor.

 

 

Citit 2851 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Septembrie 2013 12:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.