Elevii de la CFR donează viaţă

Elevii de la CFR donează viaţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adolescenţii reuşesc, uneori, să ne uimească prin gesturile lor generoase. Este şi cazul elevilor de la Grupul Şcolar Căi Ferate, pe care i-am întâlnit ieri, 1 aprilie, la Centrul Judeţean de Transfuzii. Toţi veniseră să doneze sânge, iar de la profesoara care-i însoţea – Lia Maria Alexandri – am aflat că este pentru a doua oară când tinerii care au împlinit 18 ani de la acest liceu au venit să întindă o mână de ajutor celor aflaţi în suferinţă.

„M-au surprins cu promptitudinea cu care au reacţionat. Anul trecut, eu am donat sânge pentru o cunoştinţă de-a mea. Şi mi-am propus să fac periodic acest lucru. Mai mult decât atât, am luat pliante, afişe şi informaţii pentru elevii mei, cărora le-am explicat condiţiile şi importanţa unui asemenea gest. De atunci, nu am mai pomenit nimic, dar elevii de la clasa a XII-a B (ruta progresivă) au venit singuri la mine şi m-au întrebat dacă facem o acţiune  de genul acesta”, ne povesteşte cadrul didactic care-i însoţea.

Dacă în luna ianuarie au fost doar 12 tineri donatori de sânge, acum numărul lor s-a dublat. 25 de elevi de la clasele a XII-a C, D, a XII-a A şi B rută progresivă şi a XIII-a A rută progresivă au donat ieri sânge la Centrul Judeţean de Transfuzii. Printre ei şi cinci fete curajoase.

Georgiana Leon este cea care alături de profesoara Lia Maria Alexandri a iniţiat campania printre clasele a XII-a. „Tatăl meu a fost donator cu carnet. Pe viitor vreau să devin şi eu. E nemaipomenit să salvezi cu un gest atât de simplu viaţa unui om”, ne explică fata, tot aranjându-şi bandajul în jurul braţului, pentru că fusese printre primii elevi care donaseră sânge. Ei nu i-a fost teamă, pentru că era pentru a doua oară când făcea acest lucru.

Erau însă băieţi care mărturiseau că s-au temut, la ei fiind prima dată.  Unuia dintre ei chiar i s-a făcut rău. Dar colegii s-au îmbărbătat unii pe alţii, plini de înţelegere, fără obişnuitele glume între adolescenţi, semn că toţi cei care veniseră să doneze au tratat cu toată seriozitatea şi cu toată responsabilitatea acest lucru.

În cursul săptămânii viitoare, elevii şi profesoara Alexandri vor relua periplul prin clasele a XII-a şi a XIII-a pentru a-i aduna pe voluntarii care vor să doneze sânge după Paşti, acţiunea dorindu-se a rămâne o tradiţie la Grupul Şcolar Căi Ferate.

Nu putem decât să-i felicităm  şi să le mulţumim în numele necunoscuţilor care vor beneficia de tinereţea, dărnicia şi curajul lor, pe care le vor primi odată cu sângele.

Citit 884 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.