Politicienii nu gustă glumele cu gogoşi electorale

Politicienii nu gustă glumele cu gogoşi electorale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru al treilea an consecutiv, Societatea Jurnaliştilor "Dunărea de Jos" din Galaţi a sărbătorit cum se cuvine începutul lunii aprilie, prin deschiderea expoziţiei de materiale electorale “1 Aprilie - Ziua Politicianului”, expoziţie al cărei prag nu au avut curaj să îl calce mulţi politicieni...   

Deşi prea puţini dintre noi mai au chef de râs în condiţiile crizei, o scurtă trecere în revistă a afişelor electorale din periaoada 1992-2008 te determină  măcar să faci haz de necaz. Cum se cuvenea, expoziţia a fost deschisă de preşedintele Societăţii Jurnaliştilor “Dunărea de Jos”, Ticu Ciubotariu, care i-a întâmpinat cu gogoşi, conform tradiţiei, pe puţinii politicieni care au avut curajul să vină la expoziţie.

“Nu ştim dacă vom mai reuşi să organizăm şi pe viitor astfel de acţiuni. Mă refer la actualul proiect al Codului Civil care, dacă se va aproba în forma în care este, nu va mai permite astfel de expoziţii – pamflet fără acordul scris al tuturor celor care apar pe  afişele electorale”.

“Noutăţile din acest an sunt: un fotoreportaj cu panourile electorale de anul trecut şi o nouă galerie cu averile de criză ale parlamentarilor şi reprezentanţilor administraţiei locale”, a spus Ticu Ciubotariu, amuzându-se să îşi amintească diverse situaţii legate de panourile electorale de anul trecut: îndemnuri la vot urcate prin copaci sau mesaje-tip, venite de la Bucureşti, fără să se ia în consideraţie că nu doar domnii candidează, situaţie în care mesajul sună “Votaţi Lenuţa, harnic şi competent!”.

Mulţi invitaţi, puţini veniţi

Invitaţi de onoare, politicienii. Aşa de mulţi că îi puteai număra pe degetele de la o singură mână.

Prezenţi, aşa cum au făcut-o şi la alte ediţii, au admirat expoziţia şi au zâmbit puţin acru (noroc de dulceaţa din gogoşi!) deputatul PSD, Florin Pâslaru, consilierul PNL Marius Stan, ţărănistul convins Marian Popa, omul de afaceri Marian Filimon, Dana Potorac şi, nu în ultimul rând, prefectul Claudiu Brânzan.

Cum actualul prefect a fost şi jurnalist, dar şi purtător de cuvânt al PSD, implicat direct în organizarea campaniilor electorale, el a fost omul indicat să comenteze acţiunea: “Deşi am demisionat din partid, se ştie că prefectul face politica Guvernului, deci funcţia rămâne tot una politică. Mă bucur de acţiunea Societăţii Jurnaliştilor "Dunărea de Jos", însă remarc numărul mic  de politicieni care au venit. Probabil nu le convine să privească afişele şi să îşi amintească ce au promis în campanie”.

Citit 1138 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.