Ministrul Mircea Duşa, către Apele Române: Atenţie la decizia privind spargerea digului de apărare de la Vameş!

Ministrul Mircea Duşa, către Apele Române: Atenţie la decizia privind spargerea digului de apărare de la Vameş!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, s-a arătat îngrijorat cu privire la decizia instituţiilor aflate în subordinea Administraţiei Naţionale Apele Române de a sparge digul de apărare de la Vameş pentru ca apa, care bălteşte pe drumuri şi în gospodării, să fie revărsată în râu. „Vă rog să analizaţi foarte serios această soluţie, nu cumva să inundăm alţi oameni”, a spus demnitarul în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Ionel Ardean, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Galaţi, a afirmat că, cel mai probabil, luni dimineaţă, autorităţile împreună cu militarii ar urma să creeze o breşă în digul de la Vameş. „Am lucrat până acum la digul de la Vameş şi am asigurat comuna Piscu de eventuala breşă pe care vrem să o facem pentru a putea reda şoseaua circulaţiei normale. Aşteptăm să treacă restul de viitură care mai este, după care să facem acea breşă”, a precizat directorul SGA.
În cazul în care digul va fi spart, DN25 şi terasamentul liniei de cale ferată din zonă vor fi eliberate de apă, iar zona Tudor Vladimirescu-Piscu va fi, de asemenea, curăţată.

Citit 2024 ori Ultima modificare Luni, 16 Septembrie 2013 11:00

1 comentariu

 • postat de un idiot care plateste taxe
  Duminică, 15 Septembrie 2013 14:44
  217.212.230.***
  Solutie realista. Pentru ca marele ing. mcanic de tractoare, preparator de lucrai la fac. hidro de Bucale, dupa ce a "rentabilizat energeti sistemul de irigatii Sadova-Corabia care nu a functionat nici o clipa, a taiat orice ban pentru terminarea statiilor de pompare pentru asemena situatii PROIECTATE de adevaratii specialisti de alta data!

  Astazi sunt in menestere copchii ex-activistilor de partid de bucale, agatatori de umbrelute de lamaie pe paharele de vizichi in barurile buucurestene si de aiurea. Ce mama masii sa stie aia?
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.