Protest spontan la Electrocentrale Galaţi / Opt zile de întârziere la plata salariilor

Protest spontan la Electrocentrale Galaţi / Opt zile de întârziere la plata salariilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Angajaţii care au ieşit din schimbul de noapte şi cei care au venit la serviciu de dimineaţă s-au adunat în faţa sediului administrativ al Electrocentrale, unde au protestat faţă de întârzierea cu mai bine de o săptămână a plăţii salariilor. Deşi oamenii trebuia să îşi primească leafa pe data de 11, nici până astăzi nu s-a plătit niciun leu din cauză că societatea a ales să achite factura la gaz.

"Lumea este foarte supărată şi a luat atitudine. Nu mai pot nici ei să aştepte, e deja o întârziere mare. Acum oamenii au intrat la lucru după ce conducerea a anunţat că va face tot posibilul să plătească salariile până la mijlocul săptămânii viitoare. În acest moment eu nu pot să garantez că oamenii nu se vor revolta din nou", a declarat liderul de sindicat din cadrul Electrocentrale, Mihai Popa.

Conducerea societăţii spune că a fost nevoită să amâne plata salariilor ca să nu oprească activitatea şi, implicit, furnizarea de apă caldă către oraş. "A trebuit să sacrificăm salariile oamenilor ca să putem plăti la ROMGAZ. E o problemă foarte mare pentru că în continuare există riscul să ni se taie gazul. Sper ca în şase, şapte zile să putem plăti şi salariile, însă oricum există riscul să se păstreze acest decalaj şi la următorul salariu", a spus directorul Electrocentrale, Tudor Petre.

Citiţi în ediţia de vineri a cotidianului "Viaţa liberă" amănunte despre situaţia de la Electrocentrale, precum şi despre problema apei calde pentru oraş.

Citit 2213 ori Ultima modificare Joi, 19 Septembrie 2013 10:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.