Luni se dă startul evaluării pagubelor fiecărei familii din localităţile gălăţene calamitate

Luni se dă startul evaluării pagubelor fiecărei familii din localităţile gălăţene calamitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 53 de comisii vor fi constituite la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Galaţi pentru a evalua pagubele produse de inundaţii fiecărei familii afectate din cele 39 de localităţi calamitate. Consiliul Judeţului Galaţi a aprobat sâmbătă, în cadrul şedinţei extraordinare a aleşilor judeţeni, procedura tehnică, conform căreia vor funcţiona şi vor acţiona cele 53 de comisii, urmând ca şi consiliile locale din localităţile calamitate să se întrunească duminică pentru a aproba componenţa comisiilor de evaluare. Fiecare comisie va fi compusă din şase membri: un reprezentant al CJ sau al Prefecturii, un reprezentant al Inspectoratului de Stat în Construcţii, un reprezentant al Ministerului Muncii – Casei de Pensii, Agenţiei de Prestaţii Sociale, AJOFM sau ITM, un reprezentant al ISU, un altul al primăriei fiecărei comune şi un consilier local.

Potrivit deciziei Prefecturii şi Consiliului Judeţului, fiecare comisie va evalua, zilnic, aproximativ 20 de case pentru ca în termen de trei zile evaluările să fie finalizate, iar sinistraţii să îşi primească, astfel, cât mai repede ajutoarele financiare de urgenţă oferite de Guvern, de peste şase milioane de euro.

Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 702/2013, Consiliul Judeţului Galaţi va repartiza unităţilor administrativ-teritoriale cele 27 de milioane de lei „pe baza evaluărilor realizate de comisii constituite în acest scop, prin hotărâri ale consiliilor locale. Pentru efectuarea evaluărilor, autorităţile şi instituţiile publice acordă sprijin de specialitate potrivit competenţelor legale, la solicitarea autorităţilor locale din unităţile administrativ-teritoriale respective”.

Citit 1901 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Septembrie 2013 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.