Peste 20 de infracţiuni constatate la brutăriile şi morile din Galaţi

Peste 20 de infracţiuni constatate la brutăriile şi morile din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au acţionat şi în această lună pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. Poliţiştii au avut sprijinul comisarilor din cadrul Gărzii Financiare – Secţia Galaţi şi inspectorilor din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului Teritorial de Muncă.

De la începutul lunii septembrie şi până în prezent, poliţiştii au efectuat 75 de controale, în urma cărora au fost constatate 23 de infracţiuni. „În cadrul acţiunilor au fost vizate atât unităţile de morărit - panificaţie (mori, brutării, patiserii, etc.), dar şi mijloacele de transport, unităţile de desfacere a unor astfel de produse, respectiv folosirea forţei de muncă în condiţiile prevăzute de lege. Au fost constatate 11 infracţiuni privind neevidenţierea veniturilor realizate şi implicit eludarea plăţii către bugetul de stat a sumelor reprezentând impozite şi taxe aferente, cinci infracţiuni privind reţinerea şi nevărsarea contribuţiilor către bugetul de stat, şase infracţiuni de înşelăciune şi fals, prin obţinerea în mod ilegal de subvenţii agricole şi una privind folosirea ilegală a forţei de muncă”, ne-a explicat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Pe parcursul derulării acţiunii au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind de 106.000 lei. De asemenea, au fost confiscate produse de panificaţie în valoare de 6.538 lei.

Citit 2497 ori Ultima modificare Vineri, 27 Septembrie 2013 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.