Artă cu moluşte, la Grădina Botanică

Artă cu moluşte, la Grădina Botanică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi a vernisat ieri, 3 aprilie, micro-expoziţia „Moluştele în arte şi arhitectură”.

„Secţia Muzeu a instituţiei noastre încearcă să aducă spre cunoştinţă publicului vizitator o altfel de faţă a moluştelor, printr-o abordare ştiinţifică, dar şi artistică. Încă din timpuri imemoriale, artiştii s-au inspirat după tiparele frumuseţii lor încercând să o surprindă în orice formă a creaţiei: fie le-au înşirat pe un simplu şnur sau le-au cusut de haine, fie au fost pictate, utilizate pentru decorarea clădirilor, a mobilierului, tapiseriilor, fie le-au montat în aur alături de pietre preţioase. Sculptorii le-au încastrat în bronz sau le-au dăltuit forma în piatră”.

„Modelele cochiliilor au fost preluate de creatorii de modă. Practic, moluştele, au reprezentat o sursă de inspiraţie pentru artişti şi au influenţat civilizaţia omului încă de la începuturile ei”, a declarat Gabriela Patriche, Şef Secţie Muzeu în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Expoziţia poate fi vizitată până pe 14 iunie.

Foto: Florin Matei

Citit 756 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.