Parcările publice din Galaţi, (dez)ocupate după bunul plac!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Parcările publice din Galaţi, (dez)ocupate după bunul plac!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În timp ce mai mulţi proprietari ai blocului LC 9, care îşi "rezervaseră" opt locuri din parcarea publică cu sisteme speciale, au scos mecanismele, câţiva gălăţeni care stau în Micro 16 încă beneficiază de maşinăriile pe care şi le-au montat cu mâna lor


Parcarea publică aferentă mai multor blocuri din Mazepa, care anul trecut a fost "asezonată" cu opt sisteme de blocare montate de câţiva proprietari de la LC 9, este din nou la dispoziţia tuturor. Situaţia pe care "Viaţa liberă" v-a relatat-o ultima dată în urmă cu trei săptămâni era de natură să inflameze spiritele atât în rândul celor ce locuiesc în zonă şi care nu puteau să îşi lase maşinile în locul cu pricina din cauza mecanismelor care asigurau exclusivitatea celor care le-au pus, dar şi a "vizitatorilor", care nu odată avuseseră surpriza de a se trezi fie cu autoturismul blocat, fie cu scandal. Unul dintre vecinii nedreptăţiţi a făcut chiar sesizare la Poliţia Locală ca urmare a unui astfel de incident, numai că până să apuce autorităţile să dea oficial de urma celor care au pus sistemele şi să dispună măsuri, mecanismele s-au făcut nevăzute.

"Oamenii noştri s-au dus în teren şi au făcut o serie de verificări. Până să identifice persoanele, sistemele, care fuseseră montate fără aprobarea nostră, au fost scoase din asfalt", a precizat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

"Capcane" pe strada Lebedei

O situaţie similară cu cea care exista până nu demult în Mazepa se regăseşte şi în Micro 16, în parcarea din spatele cabinetelor medicale din zona Bingo. O parte din parcarea publică aferentă blocului L de pe strada Lebedei este "rezervată" de câţiva ani cu trei sisteme, probabil de locatari care s-au temut să nu rămână fără loc din cauza celor aflaţi în tranzit în zonă. Preocupaţi de faptul că zona este destul de aglomerată datorită cabinetelor şi altor firme, proprietarii au omis probabil că ocuparea parcărilor publice cu sisteme de către persoanele fizice este abuzivă şi se sancţionează cu amenzi usturătoare.

Citit 1694 ori Ultima modificare Luni, 14 Octombrie 2013 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.