Vor locuri de muncă şi venituri decente! Sindicaliştii gălăţeni ies luni în stradă

Vor locuri de muncă şi venituri decente! Sindicaliştii gălăţeni ies luni în stradă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai mulţi sindicalişti, membri ai filialei gălăţene a Cartel Alfa, vor protesta luni, în faţa Prefecturii, pentru a-şi exprima nemulţumirea vis-a-vis „de politicile Guvernului, care, după aproape doi ani de guvernare, nu răspund nici pe departe aşteptărilor şi promisiunilor făcute cetăţenilor”, a anunţat Romică Gîrneaţă, preşedintele Cartel Alfa Galaţi.

Timp de o oră, sindicaliştii, care provin din sectoare precum educaţie, sănătate, agricultură, metalurgie şi nu numai, ajunşi în pragul disperării, vor afişa pancarte şi vor scanda împotriva guvernanţilor. „Au promis că vor crea noi locuri de muncă prin implementarea de strategii şi politici de ocupare, păstrarea actualelor locuri de muncă. Realitatea: continuarea închiderii de capacităţi, privatizări dezastruase, concedieri pe bandă rulantă, fără măsuri de protecţie socială. Au promis un salariu decent, care să acopere într-o mai mare măsura costurile de trai, un salariu minim de cel puţin 1.000 de lei, din 2014. Realitatea: dacă la nivel european se discută introducerea unui salariu minim naţional care să reprezinte 60% din salariul mediu, ca politică de reducere a decalajelor şi inechităţilor sociale, în România salariul minim este de doar 36%. Suntem singura ţară din UE în care peste un sfert din salariaţi sunt nevoiţi să apeleze la ajutoare sociale”, a afirmat liderul Cartel Alfa.

Sindicaliştii acuză guvernanţii, printre altele, că s-au făcut „preş în faţa FMI, BM, CE şi a multinaţionalelor”, dând startul unor scumpiri nejustificate şi făcând astfel imposibilă suportarea lor de către populaţie, dar şi că au vândut şi continuă să vândă resursele ţării pe nimic.

Sindicaliştii solicită Guvernului măsuri de relansare a economiei şi sprijinirea mediului de afaceri, un sistem de sănătate şi de învăţământ la nivel european, combaterea evaziunii fiscale, dar şi modificarea Legii Dialogului Social.

Citit 1399 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Octombrie 2013 16:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.