UPDATE / Proteste la Izvoarele, după declaraţia lui Victor Ponta. Localnicii nu vor să-şi părăsească locuinţele

UPDATE / Proteste la Izvoarele, după declaraţia lui Victor Ponta. Localnicii nu vor să-şi părăsească locuinţele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Locuitorii satului Izvoarele, greu încercat în ultima perioadă de numeroasele cutremure, au participat astăzi la un protest organizat în faţa şcolii din localitate. Oamenii sunt nemulţumiţi de ultimele declaraţii ale premierului Victor Ponta, care a anunţat că vrea strămutarea acestora.

"Rog Ministerul de Interne şi Ministerul Administraţiei să fie pregătite să vedem dacă putem şi avem cum să-i ajutăm pe oamenii de acolo, inclusiv să vedem dacă-i convingem, dacă vor să-i relocăm, însă asta se poate face doar în dialog cu oamenii respectivi. Vreau să-mi faceţi o propunere pentru următoarea şedinţă de guvern", a declarat, miercuri, Victor Ponta.

Oamenii s-au speriat de această declaraţie, dar sunt decişi să nu-şi părăsească locuinţele. „Noi nu vrem să plecăm de aici. Am vorbit cu mai mulţi săteni şi au aceeaşi părere. Noi vrem să ni se spună adevărul şi să-i oprească pe cei responsabili de producerea cutremurelor şi zgomotelor din localitatea noastră. Noi suntem siguri că este vorba despre exploatările de petrol din zonă”, ne-a declarat Mirela Bârlădeanu, localnică din Izvoarele.

Consilierul local Emil Dragomir a venit şi le-a spus oamenilor că nu au de ce să protesteze. „Nu vă mută nimeni de aici, dacă voi nu vreţi. Relocarea se va face doar cu acordul vostru şi asta după ce vor avea loc discuţii cu toţi”, le-a spus Emil Dragomir oamenilor.

Protestul localnicilor s-a încheiat repede, oamenii fiind convinşi că nu vor rezolva nimic stând în stradă.

Citit 1976 ori Ultima modificare Joi, 17 Octombrie 2013 16:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.