Crima Organizată egalizează scorul în relaţia Galaţi - Constanţa. Iată ce şefi şi-au mai împrumutat cele două judeţe

Crima Organizată egalizează scorul în relaţia Galaţi - Constanţa. Iată ce şefi şi-au mai împrumutat cele două judeţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Începând de luni, 4 noiembrie, fostul şef al BCCO Galaţi, cms. şef Cornel Mototolea, a fost mutat oficial la Constanţa, în fruntea structurii omoloage


Transfuzia de şefi ai unor structuri specializate de poliţie sau servicii de informaţii între Galaţi şi Constanţa continuă şi vizează, mai nou, Brigada de Combatere a Crimei Organizate. Retrogradarea din funcţie a fostului şef al BCCO Constanţa, cms. Aurelian Pavel, şi a şefului Antidrog, Cristian Victor Lipan, a creeat premizele numirii în fruntea structurii, prin împuternicire, a cms. şef Cornel Mototolea, nimeni altul decât cel care în ultimii ani a condus BCCO Galaţi. Decizia care îl trimite la Constanţa pe Mototolea a fost semnată de şeful Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, şi a fost însoţită de cea care îl numeşte drept şef interimar peste poliţiştii care luptă împotriva Crimei organizate la Galaţi pe cms. şef Lulu Suliman. Ofiţerul, în vârstă de 54 de ani, este unul dintre cei mai vechi oameni din branşă şi a ocupat, până luni, funcţia de şef al Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane.

Pavel şi Lipan, destituiţi cu scandal

Scaunul din fruntea BCCO Constanţa este unul fierbinte, dacă ar fi să avem în vedere că motivele retrogradării celor doi foşti şefi au fost legate de dopă scandaluri de amploare, în care au „picat” inclusiv nume grele din actuala şi fosta conducere a Poliţiei Române.

Primele premize care au dus la clătinarea scaunelor celor doi au fost creeate de cazul celor patru poliţişti de la BCCO Constanţa, trimişi în judecată pe 10 septembrie, acuzaţi că au sechestrat un investigator sub acoperire din cadrul DGA, pe care l-au dezbrăcat şi l-au bătut cu o bâtă, sub ameninţarea pistolului, pentru a recunoaşte că este ofiţer de poliţie.

Numele lui Pavel avea să apară ulterior într-un nou scandal, legat de presupuse „atenţii” pe care ar fi urmat să le remită unor şefi de la Bucureşti. Pe lista beneficiarilor darurilor de Crăciun, constând în peşte şi băutură, şi care a fost publicată în presă, apărau numele chestorului Florentin Robescu, adjunct al şefului Poliţiei Române, chestorului Claudiu Cucu, directorul Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate şi adjunctul acestuia, chestorul Constantin Bolboşanu, al chestorului Cătălin Dragotă, fost director al Poliţiei Capitalei, în prezent şef al Direcţiei de Ordine şi Siguranţă Publică, al chestorului Tache Bocănială, fost adjunct al Poliţiei Române, şi cel al comisarului şef Liviu Ungureanu.

Tradiţie la transferuri

Galaţiul şi Constanţa, prin structurile din sfera ordinii publice şi a siguranţei naţionale, nu sunt deloc la prima experienţă privind schimbările de şefi. În luna septembrie a anului trecut, fostul şef al SRI Galaţi, col. Valentin Ceapă, a fost mutat în fruntea structurii similare de la malul mării, locul său fiind luat de col. Aurel Stănciuc, şef până atunci al SRI Constanţa. În plus, unul dintre adjuncţii de la IPJ Galaţi este cms. şef. Dorin Colidiuc, care a ajuns aici după ce a fost destituit din funcţia de adjunct la Constanţa. În urma unui îndelungat proces cu IGPR, Colidiuc a câştigat, dar singura funcţie vacantă a fost cea de la Galaţi.

Citit 3811 ori Ultima modificare Luni, 04 Noiembrie 2013 23:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.