Calorgal semnează contracte paralele cu asociaţiile de proprietari

Calorgal semnează contracte paralele cu asociaţiile de proprietari
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Calorgal, societatea de distribuţie a agentului termic înfiinţată în urmă cu un an pentru a înlocui falimentara Apaterm, a început să încheie contracte cu asociaţiile de proprietari. Asta deşi Calorgal nu funcţionează propriu-zis. Acţiunea este, susţin reprezentanţii municipalităţii, doar o măsură de prevenire în cazul în care planul de reorganizare prin care trece Apaterm ar eşua.

"Semnarea contractelor cu asociaţiile de proprietari se face pentru a nu întâmpina dificultăţi în cazul în care Apaterm intră în faliment. Calorgal nu poate da mai departe energia pe care ar primi-o de la CET decât dacă ar avea contracte semnate cu asociaţiile. Calorgal face demersurile pentru semnarea aceastor contracte cu prevederea explicită că acestea vor intra în vigoare doar dacă Apaterm intră în faliment, indiferent de momentul în care s-ar întâmpla asta", a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache.

De altfel, ultimul punct din aceste contracte care au fost trimise spre semnare asociaţiilor stipulează clar momentul în care Calorgal intră în pâine. "Prezentul contract (...) intră în vigoare începând cu data intrării în faliment a SC Apaterm SA Galaţi", se arată la articolul 38 din contractele trimise asociaţiilor de proprietari.

Citit 4207 ori Ultima modificare Luni, 04 Noiembrie 2013 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.