Gest extrem al unui criminal după ce instanţa i-a respins cererea de liberare condiţionată

Gest extrem al unui criminal după ce instanţa i-a respins cererea de liberare condiţionată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, are de executat 15 ani de puşcărie pentru omor

Incidentul a avut loc în cursul zilei de miercuri, într-o celulă a Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Galaţi unde sunt închişi condamnaţi pentru infracţiuni grave. Un deţinut în vârstă de 71 de ani, aflat într-o evidentă stare de agitaţie a pus mâna pe aparatul de bărbierit şi a început să se taie pe mâini, punându-şi viaţa în pericol. Cadrele unităţii de deţinere au fost alertate de colegii de cameră ai bătrânului, dar şi de strigătele disperate ale acestuia şi au chemat la timp salvarea.

"Am fost solicitaţi să intervenim pentru o persoană încarcerată. La faţa locului am găsit un bătrân care prezenta mai multe plăgi tăiate la nivelul mâinilor. A fost stabilizat şi transportat la Spitalul de Urgenţă", a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul SAJ Galaţi.

La camera de gardă, deţinutul a primit îngrijirile de specialitate după care a fost transferat la Spitalul de Psihiatrie. Potrivit administraţiei Penitenciarului Galaţi, el va fi transferat cât de curând într-un spital penitenciar din administraţia ANP, cel mai probabil la Jilava. Primele cercetări efectuate de conducerea penitenciarului gălăţean arată că deţinutul care a vrut să îşi ia zilele a recurs la acest gest pentru că îşi dorea să fie liber.

"Motivaţia gestului suicidar o constituie nemulţumirea persoanei condamnate privind respingerea propunerii de liberare condiţionată de către instanţa de judecată", a subliniat subinsp. S.imona Costache, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi.

Citit 2330 ori Ultima modificare Joi, 07 Noiembrie 2013 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.