Jumătate dintre asociaţiile de proprietari din Galați nu vor primi căldură!

Jumătate dintre asociaţiile de proprietari din Galați nu vor primi căldură!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Apaterm susţine că pentru a începe livrarea de căldură este nevoie ca datornicii să plătească * Electrocentrale este convinsă că Romgaz nu va suplimenta cantitatea de gaze până nu se fac plăţi în avans * Primarul Marius Stan îi sfătuieşte pe gălăţenii bun-platnici rămaşi în frig din cauza vecinilor rău-platnici să strângă semnături pentru contorizare individuală


 

Temperaturile scad vertiginos, iarna pare tot mai aproape, dar şansele de încălzire a caloriferelor racordate la sistemul centralizat sunt incerte. În aceste condiţii devine tot mai apăsătoare întrebarea: vor primi gălăţenii căldură?
„Vor primi căldură, dar condiţionat. Asociaţiile rău-platnice, care au un grad mare de îndatorare la Apaterm, vor avea, cu certitudine, conductele blindate. În situaţia de a rămâne fără căldură din cauza datoriilor sunt, cred, mai bine de jumătate dintre asociaţii! Foarte multe! E o măsură drastică, dar nu avem altă soluţie, acestea sunt avatarurile sistemului centralizat de încălzire”, ne-a declarat, ieri, primarul municipiului Galaţi, Marius Stan. Edilul a admis că vor fi afectaţi, din păcate şi gălăţenii bun-platnici, care în felul acesta chiar sunt descurajaţi să plătească, dar nu există alternativă prin care datornicii să fie convinşi să-şi achite întreţinerea.

Contorizare individuală

Întrebat de ce nu se poate ca doar datornicii să rămână în frig, Marius Stan a explicat situaţia: „Avem un număr restrâns de oameni care cumulează datorii imense. Mulţi sunt de bună credinţă, dar insuficient pentru ca sistemul să funcţioneze. Şi orice altă variantă am găsi în viitor e sortită eşecului, falimentului, din cauza neplăţii. Dacă nu se plăteşte agentul termic primit, niciun sistem nu poate funcţiona. Nu e corect, nu e drept să sufere cei care sunt de bună credinţă, dar nu există posibilitatea, nu avem legal dreptul de a interveni pe condominiu, care este proprietatea asociaţiilor. Sperăm ca prin măsura aceasta extrem de dură, neplăcută şi pentru noi, şi pentru cetăţenii Galaţiului, să vină cereri de racordare individuală, astfel încât să putem, pe banii cetăţeanului, dezvolta sistemul de contorizare individuală”. Sfatul primarului pentru gălăţeanul bun-platnic, rămas în frig din cauza vecinilor rău-platnici, este următorul: să strângă semnături pe tabele înregistrate la asociaţia de proprietari, la Apaterm şi la Primărie, pentru contorizare individuală, chiar dacă asta înseamnă resurse proprii.

Bani, bani, bani

Deşi aleşii locali au alocat de la buget aproximativ 8 milioane de lei pentru Apaterm, situaţia datoriilor între Apaterm, Electrocentrale şi Romgaz este reglată doar temporar. „Am asigurat necesarul de bani pentru plata către CET şi mai departe către Romgaz, dar este pe o perioadă limitată, pentru că, în momentul în care dăm drumul la căldură, facturile vor creşte foarte mult, sumele pe care le vom avea de virat către CET vor fi, în medie, în jur de 15 milioane de lei pe lună, iar dacă plăţile dinspre asociaţii sunt ca şi până acum, mult sub 50 la sută, atunci intrăm în imposibilitatea de a merge mai departe cu căldura”, a declarat Marius Stan.

Singura soluţie e să se încaseze mai mult

Conducerea Apaterm susţine că, în acest moment, există un blocaj din cauza asociaţiilor rău-platnce, singura soluţie fiind creşterea gradului de încasare. "Cei de la Romgaz, prin Electrocentrale, solicită plata în avans a 8 milioane de lei pentru noiembrie şi aproape 14 milioane de lei (sume fără TVA) pentru decembrie. Nu putem da aceşti bani dacă asociaţiile nu ne plătesc nouă. Facem în această perioadă tot posibilul să creştem gradul de încasare, dar e dificil. Practic, Electrocentrale ne cere nouă să plătim în avans şi pentru acele asociaţii care nu ne-au plătit nimic. Adică noi am livrat un produs către cineva şi nu am primit nimic în schimb, iar apoi suntem nevoiţi să plătim în avans pentru ei", a declarat administratorul special al Apaterm, Adriana Stratulat.

Romgaz vrea neapărat plata în avans

Din păcate, conducerea Electrocentrale nu a putut fi contactată pentru a explica ce se va întâmpla cu căldura oraşului. În schimb, surse apropiate conducerii Electrocentrale afirmă că atâta vreme cât nu se plăteşte în avans factura pe luna decembrie, calculată la consumul din decembrie 2012, Romgaz nu va mări cantitatea de gaz livrată, astfel încât să se poată asigura încălzirea întregului oraş. În acest moment, Romgaz livrează o cantitate de aproximativ 10.000 de metri cubi pe lună, iar necesarul pentru lunile de iarnă ar fi, potrivit unei declaraţii recente a directorului Electrocentrale, de 30.000 de metri cubi pe lună. De asemenea, conducerea Romgaz ar mai fi cerut Electrocentrale să prezinte garanţii pentru toată suma restantă (peste 100 de milioane de lei), dar societatea gălăţeană nu a putut să "acopere" decât aproximativ 65 de milioane de lei. Potrivit surselor de la Electrocentrale, conducerea producătorului de energie termică ar fi cerut, la rândul său, Apaterm şi Consiliului Local să garanteze pentru restul sumei, dar acestea ar fi refuzat.

Citit 19340 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Noiembrie 2013 23:38

40 comentarii

 • postat de Cialis
  Marți, 07 Iulie 2015 16:37
  195.208.136.***
  Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger, and
  I was curious about your situation; we have created some nice practices and we are looking
  to exchange strategies with other folks, why not shoot me an email
  if interested.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Fresnescu Ionel
  Marți, 10 Decembrie 2013 14:25
  86.127.5.***
  Galateni , care v-ati saturat de puscaria comunistoida numit cartier de blocuri, sau mai amplu numit municipiu Galati , parasiti acesta megapuscarie si veniti sa va luati terten la Braila , unde sa va construiti casuta mult visata inca din copilarie. Braila va primeste cu bratele deschise , pentru ca sunteti la fel ca oricare brailean. La Braila va puteti pune in aplicare toata inginiozitatea viselor voastre. Galateni fara case pe pamant ,veni la Braila si transformati-va in pamanteni , oameni cu casa.Galateni veniti la Braila ,mutativa cat mai curand. Veti deveni locuitorii metropolei New Braila.
  0
  1
  Raportează
 • postat de primarul fraier
  Marți, 19 Noiembrie 2013 16:14
  92.80.189.***
  Nu trebuia sa se faca repartizarea caldurii in functie de repartitoare, trebuia ca proprietarii sa pastreze banii pentru distributia pe orizontala a caldurii in toate condominiile. Atunci daca se facea actiunea de contorizare individuala, acum nu mai se intampla ceea ce se intampla. Acum este tarziu, oamenii au fost intoxicati cu basini la cap ca repartitoarele le fac economii, ca platesti cat consumi, etc. . Daca se vroia cinste nemteasca, trebuia pana acum sa fie terminata operatiunea de contorizare individuala, nu lasati oamenii sa se obisnuiasca sa fure, pentru ca de platit se plateste la comun.
  0
  1
  Raportează
 • postat de pentru postat de @Daniel
  Vineri, 15 Noiembrie 2013 19:02
  109.99.200.***
  Daniel are dreptate. la electrocentrale va creste pretul dar acolo poate si va interveni primaria cu subventie si atunci cresterea e mai mica. Eu zic doar asa costul la o centrala pe gaz intro luna de iarna gen decembrie e de 300 lei pe luna. ( cei care zic mai putin o tin inchisa...) daca se dubleaza pretul in doi ani asta inseamna 600 lei sau poate mai mult daca se scumpeste de peste doua ori. Asa ca fiecare alege. Eu de exemplu nu am repartitoare am stat cu caloriferele la maxim deschise si anul trecut pe decembrie am platit 400 lei
  0
  0
  Raportează
 • postat de Akbar
  Vineri, 15 Noiembrie 2013 14:16
  86.127.208.***
  Se netezeste drumul pentru "virgina" Calorgal, care bate din picioruse tot facand tusa. Nu cred in grija nimanui fata de nimeni, totul e doar interes si dorinta de a specula oportunitati din care pot rezulta avantaje. Apaterm e falimentara prin "performanta si implicarea" constanta a politicienilor galateni, care puteau afla toti indicatorii de performanta a acestei societati si puteau evita ceea ce acum e inevitabil.
  Dar cum pepinierele de partid asigurau voturi pe banda rulanta...
  0
  5
  Raportează
 • postat de @Daniel
  Vineri, 15 Noiembrie 2013 10:38
  5.13.144.***
  Daniele, nu mai dezinforma!! Cum a spui asemenea aberatie?
  Cstul metrului cub de gaz este de aprox 1,6 RON, ca nu stii tu sa citesti o factura, este problema ta!
  Apoi, o tot dati ca sa nu-si mai puna lumea centrale, ca se dubleaza gazul.
  Pai bine ma, da macar realizezi ca si Electrocentrale face caldura TOT CU GAZE??Si apoi mai stii ca , la consumatorii industriali, pretul va creste mult mai repede fata de cei casnici??
  De ce dovediti atata lipsa de creier, oare?
  Daca se dubleaza gazul, si caldura de la electrocentrale se va dubla, deci va ajunge la un pret astronomic, daca acum unii dau 6 mil pe luna de iarna la 3 camere, inchipuieste-ti cat vor da, in jur de 10-12.
  Cu centrala si termostat, acum la 3 camere, dai maxim 250 lei. La dublarea pretului vei da 500 lei. compara cu peste 1000 de lei cat va costa la sistemul centralizat.

  Sau poate vrei sa ne zici ca Electrocentrale, care e plina de datorii si aproape de faliment si acum, cand se vor dubla gazele, ei vor lasa acelasi proet la caldura, si restul de unde in pun??? R-I-D-I-C-O-L!!!!
  Probabil lucrezi la Apaterm sau electrocentrale.
  0
  3
  Raportează
 • postat de daniel
  Vineri, 15 Noiembrie 2013 09:49
  82.137.8.***
  IN ATENTIA CONSUMATORILOR DE GAZE NATURALE.
  O analiza simpla arata asa, 1m3 de gaz = 10kw/h ,asa calculeaza GDF-SUEZ asta inseamna un pret al gazului pe m3 de 5Ron si un pret al kw/h de 0,5 bani verificati factura la gaz si veti constata ca gazul este chiar mai scump decat electricitatea, si tot urca !
  NU se mai merita sa faci investitie in gaz natural datorita costurilor mari al instalatiei si autorizatiilor .
  Cu stima
  Daniel .
  2
  0
  Raportează
 • postat de highlander
  Joi, 14 Noiembrie 2013 22:32
  5.13.163.***
  jos primarul!!!
  haideti galateni sa iesim in strada si sa pichetam primaria!!!
  0
  2
  Raportează
 • postat de highlander
  Joi, 14 Noiembrie 2013 22:25
  5.13.163.***
  pentru dana,
  facturile la caldura le emite apaterm-ul nu ista!!!
  daca vrei sa afli adevarul, pune si aduna intr-o luna toate sumele la caldura afisate la o scara de bloc si vezi nu cumva iti da exact factura care a dat-o apaterm-ul!?!?
  dupa ce faci operatiunea asta da-mi si mie o replica, lasa-ma cu gura cascata!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Marius
  Joi, 14 Noiembrie 2013 21:17
  5.13.209.***
  Domnule primar (nu scriu cu majuscula ca nu meritati!) CE NE FACEM CAND CELE MAI MARI DATORII(cam 70% din total) SUNT ALE CHIRIASILOR PRIMARIEI?
  VA PUTEM DA IN JUDECATA PENTRU NEGLIJENTA CRASA CARE NE PROVOACA DISCONFORT IN APARTAMENTELE PROPIETATE?
  0
  7
  Raportează
 • postat de NU este caldura in scoli!!!
  Joi, 14 Noiembrie 2013 19:01
  185.26.182.***
  Scolile sunt tot asociatii de propietari?
  0
  8
  Raportează
 • postat de teach
  Joi, 14 Noiembrie 2013 17:45
  5.13.220.***
  ma scuzati ca voi scrie cu majuscule ... chiar doresc sa fie un strigat catre primarie:

  ROG PRIMARIA SA INTRE PE DOMENIUL PROPRIU ... SUNT FOARTE MULTI ANGAJATI PE POSTURI INALTE CARE NU PLATESC LA ASOCIATIE SI NU SUNT PUTINI ... ROG VIATA LIBERA SA URMAREASCA LISTA ANGAJATILOR DIN PRIMARIE CE NU PLATESC. PRIMARIA DACA VREA SA AJUTE ASOCIATIILE(MACAR O PARTE) SA OBLIGE ANGAJATII SA-SI PLATEASCA DATORIILE LA ASOCIATIE.

  DESCHID LISTA :
  1. D-NA VINTILA - BLOC PS 12 / AP. 75 - TIGLINA 1.
  0
  9
  Raportează
 • postat de dana
  Joi, 14 Noiembrie 2013 17:05
  5.13.140.***
  D-le Primar, de ce nu face Apatermul o reducere intre cucoanele alea care si-au latit cururile stand pe scaune, la borouri, si care sunt al naibii de multe!Amaratul care abia are cu ce-si plati intretinerea, le mai tine in spate pe alea si pe hotii de la ISTA, dar asta nu se vede.Nu am vazut nicio reactie la zecile de sesizari facute de cetateni, vis-a- vis de plangerile facute de cetateni, pt simplu fapt ca cei de la ISTA incarca facturile de la caldura si nu dau lamuriri celor care platesc, de ce sunt asa de mari facturile.Si acum veniti si spuneti ca taiati caldura.Oricum multi platesc ''ca prostii'' si tot in frig stau!
  Veniti si incercati sa -i invrajbiti pe cei care au platit impotriva celor care nu au platit, dar nu faceti nimic sa-i ajutati pe niciunii din ei.
  Incercati sa mai faceti bai de multime cum faceati atunci cand va faceati campanie electorala.Acum de ce nu mai iesiti in strada si nu mai primiti cetatenii in audienta.Se pare ca de acolo, nu va mai pasa de cai care v-au votat.Sunt niste simple numere in niste statistici...de la Apaterm sau de la Taxe si impozite!
  1
  8
  Raportează
 • postat de florin
  Joi, 14 Noiembrie 2013 16:29
  5.13.212.***
  Pai nu inteleg o treaba.Aveti dreptul sa intrati in condominiu atunci cind galateanul de rind doreste sa se debranseze.Atunci cind omul doreste sa scape de Apaterm primaria intervine cu tot felul de aprobari necesare cu bani platiti de omul amarit etc.Dar primaria nu intervine in condominiu atunci cind esti iobag cuminte si te legi pe banii tai separat la Apaterm.Si sigur tot cu aprobari platite se va realiza acest lucru.Stan propune oricum o mare timpenie.La un moment dat nici pentru combinat nu va mai fi rentabila relatia cu Electrocentrale.Sia atunci sigur ori Electrocentralele vor trece in curtea combinatului ori pur si simplu Electrocentralele vor lucra nu mai pentru oras.In amindoua cazurile galatenii vor suferi.Da viitorul este contorizarea individuala.Dar in primul rind este necesar reducerea traseelor de la producator la consumator.A pastra aceasta structura nu este in primul rind rentabil din cauza lungimii traselor de distributie.Nici centralele de scara nu le consider rentabile datorita faptului ca din pacate rominul simplu este fortat la economii groaznice.Aceste centrale sunt rentabile doar daca toti de pe scara consuma.Pentru situatia de acum cele mai rentabile sunt centralele de apartament.Fiecare isi poate singur gestiona costurile.Si de cit Primaria sa bage banii in tot felul de timpenii mai bine ar subventiona cumpararea de catre galateni a acestor centrale.De cit sa cumpere de exemplu mii de metri de teava pentru a inlocui tevile din subteranul orasului mai bine ar acorda in funtie de dimensiunea apartamentului teava galateanului simplu de asi monta centrala de apartament.Sunt solutii foarte multe.Probabil ca salariatii simpli de la Apaterm ma injura pentru aceasta solutie.Dar nu cred ca primaria nu poate gasi de munca pentru instalatorul sau sudorul simplu.Sunt atitea de reparat si inlocuit prin instalatiie orasului sunt atitea lucruri de realizat.....Dar politicienii galateni nu se gindesc la omul de rind.Nui este frica omului de rind de munca.Frica le este sigur cohortelor de insi numiti in funtii politic sau pe pile.Mentionez ca am scapat de Apaterm am scapat de acest stres .
  1
  8
  Raportează
 • postat de EU
  Joi, 14 Noiembrie 2013 14:33
  213.233.92.***
  HAIDETI CU TOTII IN FATA LA PRIMARIE SA ADMIRAM PRIMARUL CUM MUNCESTE ... POATE ASA DA DRUMU LA CALDURA ... NISTE NENOROCITI CARE ISI BAT JOC DE UN ORAS INTREG.. PE VREMEA MORTULUI NICOLAE... MACAR AVEA GALATIU CALDURA
  PE VREMEA FOTBALISTULUI STAN CRED CA VREA SA NE SCOATA LA INCALZIRE ... SA II ARATAM CA FUGIM AMI REPEDE DECAT EL SI NU PREA CRED CA O SA POATA SCAPA :)
  0
  8
  Raportează
 • postat de Ion
  Joi, 14 Noiembrie 2013 13:14
  5.13.128.***
  Mos Craciun calare pe un ren + un rat de porc si gata, problema lipsei caldurii e rezolvata. Sau mai bine mergem cu totii in parcul Viva sa admiram PESTII...!!!

  Lumea vorbeste mult dar nu are nici credit pe telefon. Ce va trebuie caldura? Oricum nu aceti bani sa o platiti. Si oricum nu intereseaza pe nimeni soarta voastra. Nici pe mine sincer, ca o meritati: primiti ceea ce votati!
  4
  9
  Raportează
 • postat de Akbar
  Joi, 14 Noiembrie 2013 12:26
  86.127.208.***
  Pe banii cetăţeanului sa se dezvolte sistemul de contorizare individuală, dupa ce o societate comerciala cu actionar majoritar Consiliul Local, transformata in pepiniera de partid, sustinuta financiar din taxele si impozitele galatenilor prin grija permanenta a consilierilor locali, unicul furnizor de agent termic din oras e in faliment. In schimb exista resurse pentru gale de box, K1, case de avocatura, iluminat de sarbatori ca in Viena, ne gandim la poduri, subtraversari sau aeroporturi.
  Cand se vota in unanimitate in CL cresteri de pret la gigacalorie, apa calda in timp ce datoriile se acumulau cu sacii, era bine domnule Primar, fost consilier local ?
  0
  13
  Raportează
 • postat de Nico
  Joi, 14 Noiembrie 2013 11:18
  83.103.186.***
  Lasa vrajeala primar de doi lei, pentru gale de box ai banii?? Daca cei buni platnici ve dau in judecata , si cer despagubiri ce o sa faceti? Eu nu am putut sa ma debransez deoarece sunt pe listele in care s-a modernizat centrala termica. Acum de ce trebuie sa sufar??????? Un avocat bun sigur v-a gasi o solutie , garantat. Niste HOTII sunteti. Plecati acasa daca nu sunteti in stare sa gestonati problema.
  1
  17
  Raportează
 • postat de IOANA
  Joi, 14 Noiembrie 2013 11:03
  95.76.32.***
  D-le Primar de ce nu se iau masuri asupra administratorilor de asociatii de locatari care fura ca in codru impreuna cu reprezentantul Primariei care de fapt ar trebui sa fie in control ( nu la spaga )ca de altfel si alte organe de control ( cenzori ,finante ,etc. ),sunt un fel de stat in stat .Marea majoritate sunt foarte batrani fara studii si pregatire in domeniu iar cei care fac cursuri in domeniu cheltuiesc degeaba banii pe cursuri ptr. ca mafia este prea mare ,ar trebui limitate nr. asociatiilor ptr. un administrator .
  0
  8
  Raportează
 • postat de un galatean fara nici o datorie
  Joi, 14 Noiembrie 2013 10:39
  5.13.139.***
  Acum , alta incercare de a mai stoarce niste bani dela cetateni , stau si ma intreb , nu cumva si-a deschis primarul fotbaliator vreo firma care se ocupa de asa ceva si vrea sa aiba activitate ? Doamne, mare este gradina Ta , nu iti vine sa crezi cit tupeu pot avea aceste capuse , care nu fac nimic dezinteresat in folosul galatenilor . Am mai luat o plasa cu apometrele si apoi cu repartitoarele de costuri , acum au gasit alta metoda sa ia banii oamenilor care din disperare se incinta si pun botul, mare javra esti mai stane , (sa stii ca intentionat nu ti-am scris numele cu lityera mare ) .Tara de kkt , si cum am mai spus-o si cu alte ocazii , iti vine sa te tot duci unde vezi cu ochii , este greu si in alte tari , dar nu este asa o golaneala ca la noi .
  3
  9
  Raportează
 • postat de romanulinocent
  Joi, 14 Noiembrie 2013 10:37
  193.231.148.***
  Romgaz cere plata in avans si creeaza o asemenea isterie locala si poate nationala pentru a ne domoli avantul revolutionar impotriva exploatarii gazelor de sist. Ia fii romane de acord cu exploatarea ca iti va reduce gigacaloria instantaneu. Fara apa trebuie sa ramanem deoarece se trambiteaza criza apei ,datorita pomparii ei in pamant. Si fara caldura deoarece sursele de gaze conventionale sunt limitate si din ce in ce mai scumpe. Toate converg intr-un singur punct-gazele de sist. Nu este clar. Amenintarile au inceput dupa seria de proteste antisitem. Ca acceptam sau ne opunem TOT NE OMOARA. Acesta este tristul adevar.
  2
  8
  Raportează
 • postat de Catalin
  Joi, 14 Noiembrie 2013 10:12
  89.137.227.***
  Se va da caldura, stati linistiti.Mereu e la fel...vor sa bage un morcov in partea dorsala a celui ce nu plateste pentru a-l convinge sa mai scape ceva si la intretinere, iar in ultimul moment primaria face pe eroul cu chiloti peste pantaloni care salveaza (inca o data) situatia.

  Una peste alta, mi se face lehamite de viata libera, care ieri da o lista scurta de asociatii ce nu vor primi caldura, acum vine si spune ca jumatate nu vor primi, sa vedem maine ce vor spune...
  1
  15
  Raportează
 • postat de mine
  Joi, 14 Noiembrie 2013 09:57
  5.13.138.***
  Bai oamenilor sunt datorii mari la INTRETINERE. Aceasta cheltuiala a fost lasata ultima de toti galatenii, si problema e ca toate datoriile asociatiei se duc in apaterm, pentru ca administratorii platesc apa rece gazul lumina si salariile lor la zi si toata restanta nu o platesc la paterm...pai si daca este i leu datorie pe asociatie acela trebuie impartit intre furnizori si salariile administratorului, dar nici un administrator nu are salariul neluat...Ar trebui sa nu-si primeasca si ei salariile pana nu aduna toti banii de la locatari. Care nu poate sa plateasca la munca in italia si sa vina la 4 ani sa voteze in romania. Asta am ales ( si zic asta in 23 de ani), asta avem...Nu zic ca aveam unul foarte bun, dar daca votezi un fotbalist si ala mediocru...atunci da-i bataie la GALA K1...
  1
  13
  Raportează
 • postat de julien
  Joi, 14 Noiembrie 2013 09:44
  5.13.201.***
  solutia cea mai bun era preluarea distributiei de catre electrcentrale si implicit desfiintarea apaterm si desfiintarea asociatiilor de locatari,care reprezinta o reminiscenta a comunismului.plata serviciilor se face de catre consumator direct la prestator asa cum se face plata la energia electrica.in situatia actuala practic locatarii platesc presedintii de asociatie ca si casieri pentru apaterm de exemplu.
  2
  13
  Raportează
 • postat de jan
  Joi, 14 Noiembrie 2013 08:54
  84.2.52.***
  Era mai rau ? Pe vremea de trista amintire?
  5
  10
  Raportează
 • postat de romanulinocent
  Joi, 14 Noiembrie 2013 08:35
  193.231.148.***
  Domnule Primar,
  Ca si la Apa-Canal, ANRSC-ul considera ilegale bransamentele individuale. Am luat o data plasa pentru apa rece, acum si pentru caldura? Dati-ne dv. ideea cum putem consuma caldura fara contract individual. Inainte de a incepe aceasta megabransare am dori sa ne prezentati decizia ANRSC prin care se da liber realizarii contractelor de consumatori individuali. Daca nu, gasiti o solutie mai legala, va rugam.
  0
  16
  Raportează
 • postat de adiilie
  Joi, 14 Noiembrie 2013 08:18
  5.13.219.***
  s-a furat in draci la apaterm si apa canal si se fura in continuare,dar directori si tot felul de sefi au fost pusi tot politruci de catre cosiliul local care e majoritar PSD de aia nu sunt bani de plata gazelor si de aia sunt facturile uriase la intretinere
  0
  14
  Raportează
 • postat de BOGDAN
  Joi, 14 Noiembrie 2013 08:00
  86.89.192.***
  Pe cat punem pariu ca vine 1 decembrie si tot nu se da drumul la caldura in Galati? Si chiar 1 ianuarie 2014 cred ca o sa prind Galatiul fara caldura! Sa fim multimiti daca o sa avem apa calda...din surse apropiate de Electrocentrale!
  De ce credeti ca a bagat-o Dragnea pe aia cu ,,geruri cumplite''? Ca sa mai dea la primarii cate ceva sa prelungeasca cancerul...Din pacate s a ajuns la fundul sacului si ,,romanul'' va invata ca trebuie sa plateasca ce consuma sau sa se mute ,,a la campagne''! Orasul nu e pentru toti cum nici viata nu e dreapta uneori...
  3
  11
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Joi, 14 Noiembrie 2013 07:55
  79.59.136.***
  dl primar Marius Stan ne spune
  "Sperăm ca prin măsura aceasta extrem de dură, neplăcută şi pentru noi, şi pentru cetăţenii Galaţiului, să vină cereri de racordare individuală, astfel încât să putem, pe banii cetăţeanului, dezvolta sistemul de contorizare individuală"

  ADICA ESTE UN IDIOT !

  Ne vorbeste de contorizare individuala pe banii cetateanului dar REFUZA PUR SI SIMPLU sa isi faca treaba ca primar si sa implementeze sistemul de conventii de plata si facturare individuala CARE PRESUPUNE ZERO COSTURI (de constructie, racordare) pentru ceteanul galatean !!!
  Sistem care EXISTA DEJA si functioneaza la Focsani si in alte orase ! Care au primari NORMALI nu un idiot ca dl Marius Stan !  Apoi tot dl primar Marius Stan ne vorbeste de "Avem un număr restrâns de oameni care cumulează datorii imense. " dar UITA PUR SI SIMPLU sa spuna ca MAJORITATEA ACESTORA SUNT chiriasi ai primariei lasati cate unul in fiecare bloc / scara care arunca pur si simplu in aer DATORIILE unor asociatii cu oameni foarte cinstiti care isi platesc darile !!! Si ca PRIMARIA GALATI NU A FACUT ANI SI ANI INTREGI NIMIC si NICI ACUM NU FACE NIMIC in a :
  1) plati datoriile ca proprietar !
  2) da afara chiriasii cu datorii !
  3) a urmarii situatia propriilor chiriasi si de a lua masuri INAINTE de a se ajunge la sume astronomice !


  Principalul vinovat in cazul caldurii in orasul Galati nu sunt cetatenii galateni, cum insinueaza dl primar Marius Stan ci PRIMARIA si PRIMARUL orasului Galati care NU FAC NIMIC nici acum, cand sunt deja de facto in faliment, sa ia masurile REALE si CORECTE care le stie toata lumea : conventiile de plata pentru facturare individuala, preluarea de Apaterm a defalcarii si calculelor facturilor individuale (ca doar are datele, are angajatii, dar Techem si ISTA au fost doar manarii ordinare din partea conducatorilor Galati ca sa ... . . . .)
  si sa verifice ADMINISTRATORII impotriva furturilor si sa verifice proprii CHIRIASI care sunt pe departe cei mai mari datornici !

  Dar dl primar Marius Stan ne vorbeste despre "avatar" si alte filme. Se mai da rotund ca intelege pe cei buni platnici CU VORBA ca din FAPTE nu a facut nimic din ceea ce trebuia sa faca, sau este NORMAL de fapt sa faca.

  PS: dupa cum va ziceam jumatate din Asociatiile de proprietari sunt cu datorii imense si li s-a confiscat chitantierul (a se citi NU VOR MAI PUTEA FACE PLATI CATRE APA CANAL pentru ca toti banii vor fi redirectati catre APATERM gaura falimentara a acestui oras mocirla Galati)
  astfel incat deja daca nu din aceasta iarna sigur in primavara viitoare vom avea in Galati, chiar daca dvs - cetateanul galatean sunteti bun platnic !!! si cu plata la zi !!! pentru jumatate din asociatiile de proprietari - APA RECE OPRITA , sau in cel mai bun caz CU PROGRAM (adica doar noaptea intre 23:00 - 5:00) !

  Degeaba aveti termopane si faianta, gresie, TV LCD, izolatie, orice ca intr-o casa normala, pentru ca va veti trezi fara apa la WC, mai rau ca la tzara.

  Nu ma credeti ?
  Intrebati la propria asociatie, sau vedeti anul viitor.
  3
  21
  Raportează
 • postat de Ioan
  Joi, 14 Noiembrie 2013 07:45
  5.13.155.***
  Solutia de contorizare individuala este buna si fezabila. Locuiesc la apartament cu 2 camere(cinci niveluri). In apartament sunt 6 tevi, daca cinci tevi pe care se monteaza contor vor fi folosite pe admisie si contorizate si una s-ar folosi pentru refulare pentru inteaga coloana problema este perfect rezolvabila cu ceva costuri. Mai mult decat atat rau platnicii pot fi decuplati din subsol. Tinand cont ca deja sunt multe apartamente cu centrala proprie chiar ar fi nevoie de mai putine tevi. E nevoie de o hotarare la nivel local, poate chiar de o sponsorizare de la primarie, la braila primaria a spunsorizat montarea de centrale de apartament, dar daca primarul ar avea cap primavara........
  4
  7
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Joi, 14 Noiembrie 2013 07:39
  79.116.96.***
  Cei care ati comentat in afara de unul nu ati inteles nimic!M.STAN pregateste in premoera mondiala prima GALA DE BOX DINTRE MEMBRII A PESTE JUMATATE DIN ASOCIATII!
  0
  18
  Raportează
 • postat de pescarita
  Joi, 14 Noiembrie 2013 07:32
  89.137.224.***
  mai bine debramsati..alti bani aruncati,la inceput au fost apometrele,apoi repartitoarele ,,bani si bani acum ce trebuie sa mai platim si pentru ce??mai bine debransati dar fara datorii..iarna bate la usa,vom gasi singuri o solutie sa ne incalzim ap..dar sa scapam de vechile datorii,care cresc si tot cresc ...si nici in veci nu vom scapa de ele caci penalizarile deja sant mai mari ca datoriile...mai bine in frig dar fara atitea datorii...
  0
  9
  Raportează
 • postat de enache
  Joi, 14 Noiembrie 2013 07:25
  89.137.224.***
  dar nu se intreaba nimeni??/de ce nu pot plati rau platnicii??nu au un loc de munca??sau o pensie mizera....in loc sa fim uniti primarul ne dezbina..deja ii pune pe categorii..rau platnici..buni platnici..dar nu se intreaba nimeni???de ce pe timpul lui ceausescu nu statea nimeni in frig..si nici nu avea nimeni datorii....
  5
  12
  Raportează
 • postat de Viorica
  Joi, 14 Noiembrie 2013 07:24
  92.87.95.***
  mai bine dati drumul la debransari... va bateti joc de oameni..dect sa platesc aberatia d-lui primar mai bine ma debransez si pun centrala
  0
  17
  Raportează
 • postat de florin
  Joi, 14 Noiembrie 2013 06:52
  5.13.220.***
  Marius Stan (primarul care nu este) si gasca sa de mincinosi de kkt cum poate sa incurajeze contorizarea individuala daca acest fapt nu este sprijinit de o lege la nivel national. Legislatia actuala are poate fii sprijinita intradevar de o HCL care sa reglementeze posibilitatea contorizarii individuala la nivelul orasului Galati.(vezi se poate: Constanta, Focsani, Caracal, lista poate continua) De exemplu intr-o alta problema la fel de grava cum ar fi furnizarea a apei reci la asoc. cu datorii ni sa promis ca cei ce vor investi in contorizarea individuala in condominii nu o sa mai aibe batai de cap. Supriza, cei de la Apacanal ne-au comunicat ca daca asocoatia(nu individul) nu isi plateste datoria, toata lumea va ramane fara apa rece. motivand ca ei nu au incheiat o conventie/contract cu fiecare in parte iar legislatia bat-o vina nu reglementeaza acest lucru. ATENTIE PE CE ARUNCATI BANII!
  1
  11
  Raportează
 • postat de florin
  Joi, 14 Noiembrie 2013 06:52
  5.13.220.***
  Marius Stan (primarul care nu este) si gasca sa de mincinosi de kkt cum poate sa incurajeze contorizarea individuala daca acest fapt nu este sprijinit de o lege la nivel national. Legislatia actuala are poate fii sprijinita intradevar de o HCL care sa reglementeze posibilitatea contorizarii individuala la nivelul orasului Galati.(vezi se poate: Constanta, Focsani, Caracal, lista poate continua) De exemplu intr-o alta problema la fel de grava cum ar fi furnizarea a apei reci la asoc. cu datorii ni sa promis ca cei ce vor investi in contorizarea individuala in condominii nu o sa mai aibe batai de cap. Supriza, cei de la Apacanal ne-au comunicat ca daca asocoatia(nu individul) nu isi plateste datoria, toata lumea va ramane fara apa rece. motivand ca ei nu au incheiat o conventie/contract cu fiecare in parte iar legislatia bat-o vina nu reglementeaza acest lucru. ATENTIE PE CE ARUNCATI BANII!
  0
  13
  Raportează
 • postat de SUBSCRIU - AVEM O CLASA POLITICA DE CLASA PREGATITOARE
  Joi, 14 Noiembrie 2013 06:44
  185.26.182.***
  Ura și la gară, noi facem economie, românii nu au murit de frig nici pe timpul lui Ceaușescu, dar nici voi de la Apaterm și Termocentrale-Electrocentrale nu aveți bani de salarii, doi trei sugative parazite pe sute de kilometri de țeavă. Ei, să vedem cine este mai tare, falimentul vostru sau traiul românului. Ne vedem la Primăvară în 2014...sper că vom ști ce alege, votul nostru contează, voi fără politică muriți de foame pentru că nu știți meserie, doar falimentară și parazită viață în astă societate. Ura și la vale, nu contează, frigul de la cimitir să vă prindă.
  1
  13
  Raportează
 • postat de eu
  Joi, 14 Noiembrie 2013 04:38
  5.13.181.***
  de ce nu ati spus nimic pana acum? niste nenorociti se joaca cu cei ce si-au platit mereu
  2
  24
  Raportează
 • postat de Didi
  Joi, 14 Noiembrie 2013 03:22
  5.13.157.***
  Tovarsul Marius a gasit alta gogrita si anume contorizarea individuala.Nu poti cere altceva de la un fost fobtalist.Si altceva ce mai vrei tov.primar?Poate vrei sa ne luam vecinii la bataie sa-si plateasca datoriile?Voi bateti-va joc de Galateni in continuare ca prostii platesc si caldura si impozitele la timp si va mai si voteaza ca sa veniti apoi sa spuneti ca nu aveti solutii.Daca nu aveti solutii exista o singura cale,DEMISIA.
  3
  25
  Raportează
 • postat de Ura și la vale, nu ne pasă, banul este mai scump decât ale voastre servicii mioape.
  Joi, 14 Noiembrie 2013 01:00
  92.86.89.***
  Ura și la gară, noi facem economie, românii nu au murit de frig nici pe timpul lui Ceaușescu, dar nici voi de la Apaterm și Termocentrale-Electrocentrale nu aveți bani de salarii, doi trei sugative parazite pe sute de kilometri de țeavă. Ei, să vedem cine este mai tare, falimentul vostru sau traiul românului. Ne vedem la Primăvară în 2014...sper că vom ști ce alege, votul nostru contează, voi fără politică muriți de foame pentru că nu știți meserie, doar falimentară și parazită viață în astă societate. Ura și la vale, nu contează, frigul de la cimitir să vă prindă.
  3
  26
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.