Fenomen incredibil la Oancea: Viiturile au mutat asfaltul de pe şosea

Fenomen incredibil la Oancea: Viiturile au mutat asfaltul de pe şosea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Covorul asfaltic de pe un drum proaspăt reabilitat din Slobozia Oancea a fost mutat câţiva metri lângă şosea


Inundaţiile care au lovit judeţul la mijlocul lunii septembrie au avut şi unele consecinţe care, la prima vedere, frizează absurdul. În această categorie se înscrie situaţia înregistrată în satul Slobozia Oancea, unde apele furioase nu numai că au măturat gospodării şi şosele, dar au smuls şi asfaltul, mutându-l alături de drum. Şoseaua pe care s-a produs fenomenul "miraculos" este una recent reabilitată în cadrul măsurii 322 care a vizat asfaltarea a şase kilometri de drum din comuna Oancea, din fonduri europene.

"Lucrarea a fost terminată oficial pe 5 mai, anul acesta, iar la inundaţiile din 11, 12 şi 13 septembrie, pe o porţiune cu o lungime de circa 90 de metri, tot asfaltul a fost dizlocat şi translatat la câţiva metri depărtare, în lateral. Este o imagine incredibilă, aşa ceva nu am mai văzut până acum, care denotă forţa mare a apei şi nivelul viiturii din acele zile, pe teritoriul localităţii Oancea", explică Victor Chiriloae, primarul comunei Oancea.

Comisiile au văzut şi au plecat

La fel ca şi celelalte locaţii afectate de viituri, şi drumurile decopertate au fost vizitate, nu o dată, de comisiile de evaluare. În lipsa fondurilor, experţii nu au putut decât să constate şi să se mire, plecând aşa cum au venit. "Pagubele la capitolul infrastructură au fost foarte mari, iar banii au fost puţini şi nu au ajuns şi pentru drumuri. Sperăm, dacă nu primim bani de la Consiliul Judeţului, să putem accesa fonduri europene mai substanţiale ca să le refacem", şi-a exprimat optimismul primarul din Oancea.

Citit 2502 ori Ultima modificare Joi, 21 Noiembrie 2013 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.