Gălăţeancă ucisă cu bestialitate în Franţa / A plecat să muncească şi se întoarce în sicriu

Gălăţeancă ucisă cu bestialitate în Franţa / A plecat să muncească şi se întoarce în sicriu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Tânăra de 20 de ani plecase să muncească la Paris în luna septembrie * Trupul fetei a fost găsit într-o pădure din apropierea capitalei franceze * Doi copii, de unul şi cinci ani, au rămas orfani


Sfârşit tragic pentru o gălăţeancă de 20 de ani plecată la muncă în Franţa. Tânăra, Emanuela Maria Mereuţă, a fost găsită moartă la sfârşitul lunii noiembrie, într-o pădure din apropiere de Paris.

Părinţii, despărţiţi de mulţi ani, au fost chemaţi pe rând la poliţie pentru a identifica, pe baza unor fotografii, trupul fiicei lor. „Am fost contactaţi de Interpol pentru a anunţa familia”, ne-a spus Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Părinţii fetei sunt în stare de şoc. Emanuela a plecat în luna septembrie să muncească în Franţa. Vorbea la telefon cu familia, pentru că lăsase în urmă doi copii minori, unul de un an şi altul de cinci ani. „Ultima dată m-a sunat pe 22 noiembrie. Mi-a spus că o să ne mai trimită bani. Mi-a trimis bani pentru a le cumpăra celor mici cele necesare. Eu lucrez ca femeie de serviciu şi nu îmi permit să îi întreţin. Acesta a şi fost motivul pentru care a plecat la muncă în străinătate”, ne-a spus Anişoara Mereuţă.

Decapitată în pădure

Din câte a aflat femeia, trupul decapitat al fiicei sale a fost găsit într-o pădure. „M-au întrebat dacă îmi spune ceva numele de Vasile. Fata mea avea un tatuaj pe mână cu numele fostului ei soţ. Poliţiştii mi-au spus că a fost decapitată şi urma să fie şi incendiată. Când am vorbit cu ea la telefon, mi-a spus să mă las de măturat scările, că îmi va trimite ea bani. Ce voi face eu acum? De băiatul de un an am eu grijă, iar de fată are grijă o vecină, căreia îi trimitea şi ei bani. Cu ce-i cresc pe cei mici? Ultima dată când am vorbit cu ea nu mi-a spus că ar avea probleme. Ştiu că lucra ca ospătăriţă într-un bar. Nu cred că avea duşmani care să fi făcut aşa ceva. A plecat doar să facă un ban pentru copii”, a completat mama fetei.

În aceeaşi stare de şoc este şi tatăl fetei, care s-a dus la poliţie pentru a afla mai multe despre moartea fiicei lui. „Înainte să plece m-a vizitat şi mi-a spus că se duce să muncească. Nu ştiu ce făcea acolo, dar mi-a spus că îi era bine. Mi-a trimis şi mie 50 de euro. Ultima dată când am vorbit cu ea, mi-a spus că îmi va mai trimite nişte bani. De atunci, nici bani nu mi-a mai trimis, nici de sunat nu a mai sunat.  Am primit însă un telefon prin care eram anunţat că fiica mea e moartă. Am crezut că este o glumă proastă, dar apoi am venit la poliţie şi am aflat că nu e aşa. Din ce am văzut în fotografii, avea trupul întreg, dar era ars. Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo şi cine ar fi putut să-mi omoare fata”, ne-a spus, plângând, Gheorghe Mereuţă.

Emanuela Maria Mereuţă s-a căsătorit încă din adolescenţă, dar a fost părăsită de tatăl copiilor. Acum era singură şi nu beneficia decât de sprijinul mamei şi al vecinilor din bloc.

Cine o va aduce acasă?

Sărăcia a împins-o să plece peste hotare în speranţa unui viitor mai bun. Iniţial a plecat în Anglia, dar norocul nu i-a surâs. A revenit acasă, dar, la scurt timp, a plecat din nou, de data aceasta în Franţa. Aici părea că o duce bine, cel puţin aşa le spunea părinţilor, care acum o plâng fără să ştie exact ce s-a întâmplat. „Nu vrem decât să o aducem acasă. Am înţeles că ne costă 4.000 de euro, dar nu avem atâţia bani. O să mergem la poliţie să vedem ce-i de făcut, poate ne ajută cei de la ambasadă”, a conchis Anişoara Mereuţă.

Familia Mereuţă mai are încă doi copii, care sunt şi ei la fel de şocaţi. Mama fetei nu îşi doreşte acum decât să îşi poată înmormânta creştineşte fata. „Poate se gândeşte cineva măcar la copilaşi. Vor creşte şi trebuie să meargă şi ei la mormântul mamei lor să aprindă o lumânare”, ni s-a plâns femeia.

Povestea Emanuelei nu are final, acesta urmând să fie dezvăluit de poliţiştii francezi care fac o anchetă în acest caz. Nimeni nu ştie deocamdată cine a omorât-o pe gălăţeancă sau motivul care a stat la baza acestei tragedii. Părinţii fetei vor să afle adevărul pentru a le putea spune nepoţilor de ce nu o vor mai vedea pe care le-a dat viaţă şi nu vor mai putea niciodată să-i spună cuiva "mamă".

Citit 9893 ori Ultima modificare Luni, 09 Decembrie 2013 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.