Cum să-ţi cumperi un coşmar la preţ de Revelion de lux. Dezvăluirile unui gălăţean care a petrecut la Rânca

Cum să-ţi cumperi un coşmar la preţ de Revelion de lux. Dezvăluirile unui gălăţean care a petrecut la Rânca
foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Aproape o mie de dolari a plătit fiecare familie pentru ceea ce se voia a fi un sejur de vis cu ocazia Revelionului, într-o pensiune din judeţul Gorj


Un sejur de patru zile, într-o pensiune luxoasă ce le promitea mese incluse, bufeturi suedeze şi condiţii de vis la doi paşi de pârtia de schi şi de şoseaua Transalpina. Asta au cumpărat, pentru intervalul 29 decembrie - 2 ianuarie, trei familii din Galaţi, care au vrut să petreacă trecerea dintre ani departe de casă, în staţiunea Rânca, din judeţul Gorj. Cu copii, căţel şi purcel, gălăţenii au pornit către destinaţia aflată la 540 de kilometri depărtare sperând că suma de 3.000 de lei, cât a costat vacanţa, a meritat să fie plătită.

Ajunşi la destinaţie, au aflat însă că socoteală de pe internet nu se potrivea cu realitatea de la faţa locului. „Plătisem un avans şi cum am ajuns acolo ne-au cerut imediat banii, de parcă am fi fugit. Apoi au început „surprizele”. Bufetul suedez pe care îl prezentaseră în ofertă şi pentru care plătisem însemna de fapt trei felii de salam şi nişte nimicuri servite la farfurie, la masă, nu la autoservire, cum ar fi fost normal. Cafeaua de dimineaţă trebuia să ne-o plătim, nu era inclusă în micul dejun. A fost cu sută la sută sub ofertă”, ne-a povestit Emil Mihăilă, un gălăţean care s-a încumetat să-şi petreacă Revelionul la pensiunea din Rânca, împreună cu familia.

„Micile” deficienţe administrative pigmentate cu o atitudine a gazdelor despre care gălăţeanul spune că a fost cel puţin ignorantă au culminat în noaptea de Revelion. Circa 20 de familii venite din Constanţa, Călăraşi, Craiova, Mangalia, Brăila şi Galaţi au sperat ca măcar noaptea dintre ani să fie la înălţimea preţului pe care îl plătiseră. Ceea ce s-a întâmplat a întrecut însă orice aşteptări, pentru că mai mulţi tineri, cunoştinţe ale băieţilor patronilor de la pensiune, au monopolizat petrecerea şi i-au făcut pe turişti să se ridice de la mese chiar înainte de miezul nopţii.

„Meniul a fost foarte sărac. În plus, patronul a pus maşina de făcut fum sub masa celor din Craiova. În jurul orei 22,00, craiovenii s-au ridicat de la masă şi s-au retras în camerele lor, pentru că nu mai puteau sta acolo. Şi-au dat seama că nu au cu cine vorbi. De la 12,00 noaptea până la 2,00, patronul, băieţii şi amicii lor au monopolizat tot revelionul. Le cânta muzica la masă, au adus-o din sala alăturată. În decurs de o oră jumătate, cred că şi-au făcut 70 de dedicaţii. Dansau în capul mesei, făceau gesturi obscene, deşi erau şi vreo 10-15 copii acolo", susţine domnul Mihăilă.

Bătaie de la manele

Riposta oaspeţilor din Constanţa vizavi de programul intensiv de manele, dar mai ales faţă de monopolizarea chefului plătit din banii lor a încins spiritele şi a făcut ca petrecerea să se „spargă” în jurul orei 2,00. S-a lăsat cu injurii şi bătaie, musafirii patronilor făcându-se nevăzuţi înainte ca poliţia să apară la uşa pensiunii. Colac peste pupăză, patronii nu ar fi încercat să aplaneze conflictul, ci dimpotrivă. După ore întregi de declaraţii şi prea puţin îndulciţi de amenda de 5.000 de lei aplicată gazdei, pe 1 ianuarie la orele 10,00, gălăţenii şi-au făcut bagajele şi au părăsit pensiunea.

„Noi plătisem până pe 2 ianuarie, deci mai aveam de stat o zi şi o noapte. Le-am cerut patronilor măcar diferenţa de bani, că nu se mai putea sta acolo, dar nici n-au vrut să audă. Toată lumea a plecat. Constănţenii, care au fost bătuţi, au făcut plângere la poliţie”, completează Emil Mihăilă. Gălăţeanul şi celelalte familii ţepuite cu un sejur de coşmar se gândesc acum să reclame abuzul la Protecţia Consumatorului, dacă nu pentru a-şi recupera banii, măcar pentru a trage un semnal de alarmă în privinţa ofertelor tentante de pe internet.

„Am zis că la acest Revelion să cheltuiesc nişte bani şi în ţară, deşi puteam merge în Austria, de exemplu, cu banii ăştia. Nu ne mai trebuie, e ultima dată”, conchide gălăţeanul.

Citit 8560 ori Ultima modificare Luni, 06 Ianuarie 2014 18:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.