Mieii „în viu” se pot vinde doar în şase târguri

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Acestea sunt: Tecuci, Pechea, Chiraftei, Tudor Vladimirescu, Rediu şi Drăguşeni *

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi transmite proprietarilor de oi că, potrivit legii, vânzarea mieilor „în viu” se poate face doar în cele şase târguri autorizate sanitar-veterinar în judeţ.

„Numai în târgurile din Tecuci, Pechea, Chiraftei, Tudor Vladimirescu, Rediu şi Drăguşeni se poate face acest gen de comerţ. Orice persoană găsită vânzând miei în alt loc decât cele menţionate va fi amendată”, a precizat dr Carmen Stroia, director executiv adjunct al DSVSA.

Vânzătorii de animale trebuie să prezinte, de asemenea, acte de atestare a proprietăţii asupra acestora (de la Primăria pe raza căreia au domiciliul) şi certificat sanitar-veterinar.

S-au înăsprit controalele în pieţe

În intervalul 2-19 aprilie, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi a intensificat controalele în pieţe, la comercianţii şi producătorii de mărfuri alimentare. „Din fericire, până azi (N.R.: marţi) nu am descoperit nereguli majore. Asta înseamnă că activitatea de prevenire pe care am desfăşurat-o până acum a fost eficientă”, a mai spus dr Carmen Stroia.

În zilele de Paşte la instituţia amintită va fi asigurată permanenţa, pentru a putea răspunde prompt la orice situaţie apărută.

Gălăţenii care au probleme de natură sanitar-veterinară pot solicita sprijinul DSVSA la telefonul 0236/412.123.

pnl3
Citit 1413 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.