Descinderi pe urmele unui contrabandist de arme bănuit de braconaj

Descinderi pe urmele unui contrabandist de arme bănuit de braconaj
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două percheziţii domiciliare efectuate la Lieşti de către poliţiştii de la Arme şi de cei de la Secţia 3 Rurală au fost suficiente pentru depistarea unui mic arsenal, despre care oamenii legii au motive să creadă că a fost folosit la braconaj timp de aproape un an de zile. În baza informaţiilor deţinute, poliţiştii au mers la cele două locaţii unde au căutat arme deţinute ilegal. Suspiciunile le-au fost confirmate în casa unuia dintre cei vizaţi, un localnic de 41 de ani, care deţinea ilegal o puşcă de tir, 300 de alice şi două unelte de pescuit industrial.

"Cu ocazia cercetărilor, poliţiştii au stabilit că bunurile au fost achiziţionate în cursul lunii noiembrie 2011 din Spania şi introduse ilegal în România, în luna mai 2013. Totodată, în perioada mai 2013 - ianuarie 2014, suspectul a executat  mai multe focuri de armă pe raza comunelor Lieşti şi Şendreni, împuşcând mai multe exemplare de păsări", a explicat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Arma, muniţia şi uneltele găsite au fost confiscate, lieşteanul fiind cercetat penal pentru contrabandă cu arme, deţinere şi uz ilegal de armă neletală supusă autorizării şi braconaj.

Citit 1723 ori Ultima modificare Luni, 20 Ianuarie 2014 16:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.