Comandantul Spitalului Militar Galaţi: "Criza de la Centrul Medical nu îi afectează pe militarii MApN"

Comandantul Spitalului Militar Galaţi: "Criza de la Centrul Medical nu îi afectează pe militarii MApN"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Militarii activi din unităţile gălăţene ale MApN precum şi rezerviştii din sistem sunt mai norocoşi faţă de colegii de la MAI care de o lună de zile au rămas fără medic la Centrul Medical Judeţean. Asiguraţi la fel ca cei de la Interne la Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (O.P.S.N.A.J.), militarii sunt feriţi de criza de la Centrul Medical, ei având posibilitatea de a apela pentru asistenţă fie la medici din Spitalul Militar aflaţi în contract cu O.P.S.N.A.J., fie la cabinetele medicale individuale.

“Nu se pune problema ca militarii din unităţile MApN sau rezerviştii să rămână fără medic. Noi asigurăm şi asistenţa pentru Penitenciar. Avem patru medici în spital care au contract cu O.P.S.N.A.J., iar în oraş au cabinete medicale individuale cel puţin trei”, ne-a precizat col. Virgil Drăgănescu, comandantul Spitalului Militar de Urgenţă “Aristide Serfioti” Galaţi.

În ceea ce priveşte evaluarea persoanelor private de libertate pe care poliţiştii trebuie să îi prezinte la examenul medical, sursa mai sus citată a ţinut să menţioneze că acest lucru nu ar trebui să cadă în sarcina unităţii pe care o conduce.

“Sunt anumite aspecte medico-legale care trebuie punctate în fişele arestaţilor. MAI trebuie să îşi rezolve problema”, a precizat col. Drăgănescu.

Citit 4758 ori Ultima modificare Vineri, 24 Ianuarie 2014 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.