Magazinele şi maşinile, în topul ţintelor preferate de hoţii gălăţeni

Magazinele şi maşinile, în topul ţintelor preferate de hoţii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Furturile din societăţi comerciale şi din autoturisme s-au înmulţit simţitor anul trecut, semn că hoţii au preferat să vâneze locuri de unde erau siguri că se vor alege cu capturi consistente * Nici hoţii de buzunare nu au mai avut atât de mult succes, gălăţenii devenind ceva mai responsabili în privinţa protejării bunurilor personale


Neglijenţa posesorilor de autoturisme, dar şi oferta variată a magazinelor au fost factori care i-au atras pe hoţii anului 2013 să acţioneze. În detrimentul spargerilor de locuinţe, infractorii au acţionat cu predilecţie pentru a pune mâna pe bunuri de valoare din autoturisme sau pe bunuri de pe rafturile magazinelor, de la alimente la băuturi alcoolice, cosmetice sau electronice.

"În cursul anului 2013, au fost înregistrate 796 de furturi din societăţi comerciale pe raza judeţului, cu 105 mai multe decât în anul precedent. Cele mai multe, 650 au fost raportate în mediul urban. De asemenea s-au înmulţit şi furturile din autoturisme, numărul ajungând la 364, dar şi cazurile de furturi de maşini, care au crescut de la 74 la 91", se arată în raportul de evaluare a activităţii IPJ Galaţi pe 2013.

Şuţii şi tâlharii, mai puţin "eficienţi"

Buzunarele şi bunurile personale ale gălăţenilor par să fi fost mai bine securizate anul trecut. Fie pentru că o parte a celor care se ocupau cu astfel de furturi au ajuns după gratii, fie pentru că oamenii au învăţat să fie mai precauţi, numărul furturilor din buzunare şi cel al tâlhăriilor a scăzut anul trecut. Poşetele şi buzunarele au fost atacate de 116 ori, în timp ce smulgerile de genţi, lănţişoare sau telefoane mobile au ajuns la un număr de 174, spre deosebire de 2012, când au fost înregistrate 243 astfel de fapte.

Citit 1667 ori Ultima modificare Vineri, 24 Ianuarie 2014 17:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.