Iarna în judeţul Galaţi: şosele închise şi sate izolate/ Circulaţia spre Vrancea şi Brăila a fost oprită
Foto: Foto: Teodora Miron

Iarna în judeţul Galaţi: şosele închise şi sate izolate/ Circulaţia spre Vrancea şi Brăila a fost oprită
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 12 drumuri judeţene şi DN 24 D sunt impracticabile, iar în cinci localităţi nu se poate ajunge * S-a intervenit în cazul a 37 de persoane, 35 blocate în trafic şi doi copii cu febră * O femeie însărcinată a fost adusă de la Corni


Ninsoarea a creat mari probleme şi în judeţul Galaţi, chiar dacă situaţia nu era ieri atât de gravă precum cea a vecinilor din Brăila, unde s-a solicitat sprijinul armatei pentru accesul la cele 11 localităţi izolate.

La Galaţi, în urma căderilor masive de zăpadă din ultimele zile, cinci localităţi au rămas izolate. Este vorba despre Cerţeşti, Smulţi, Cuca, Corni şi Măcişeni. De asemenea, 12 drumuri judeţene au fost închise de autorităţi. Conform raportării de duminică, de la ora 15,00, erau închise DJ 242A (Slivna – Bălăbăneşti), DJ 242B (Bereşti – Pleşa), DJ 251 (Pechea – Smârdan – Galaţi), DJ 251F (Drăguşeni - Smulţi – Urleşti), DJ 254 (Iveşti – Călmăţui – Griviţa), DJ 251G (Valea Mărului – Corni – Vârlezi), DJ 251C (Mândreşti - Smulţi – Crăieşti), DJ 255 (Rediu – Cuca), DJ 242E (Băneasa – Roşcani), DJ 251B (Corod – Cerţeşti – Cotoroaia), DJ 240A (Ghidigeni – Cârlomăneşti) şi DJ204 (Năneşti – Nămoloasa).

Persoane blocate în trafic şi o gravidă transportată cu snowmobilul

Tot în cadrul comandamentului de iarnă a fost luată, duminică dimineaţă, decizia ca DN 24 D să fie închis, de la intersecţia cu DN 26, până la limita cu judeţul Vaslui. ”Vremea rea a afectat 37 de persoane, dintre care 35 de persoane deblocate din trafic şi două persoane asistate medical şi transportate la spital (un copil de trei ani din Buciumeni şi un copil de şapte ani din Gohor, ambii cu febră). O altă persoană, o femeie însărcinată din Corni, a fost transportată cu un tractor de la Corni la primăria de la Vârlezi. De aici a fost preluată de un echipaj cu snowmobilul şi dusă până la ambulanţa care a transportat-o la U.P.U. Galaţi. Starea ei este bună”, ne-a declarat Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Bacul mic, doar pentru localnicii de pe celălalt mal şi alimente

Sursa citată ne-a mai declarat şi faptul că au fost instituite restricţii de tonaj de 7,5 tone pe toate drumurile naţionale. ”Trecerea peste Dunăre se face doar cu bacul mic şi doar pentru localnicii de pe celălalt mal şi alimente, deoarece toate drumurile de legătură cu localităţile din judeţul Tulcea sunt închise”, a mai adăugat Eugen Chiriţă. Probleme majore au fost şi la Brăila. Autorităţile de aici au dispus închiderea tuturor drumurilor naţionale de pe raza judeţului Brăila. După această hotărîre, Comandamentul de iarnă de la Galaţi a decis ca toate drumurile naţionale care fac legătura între Galaţi şi Brăila, respectiv Galaţi şi Vrancea, să fie închise. „S-a luat decizia închiderii drumurilor: DN 24 Cosmeşti-Tişiţa, DN 25 A Lungoci, ambele spre judeţul Vrancea, dar şi a DN 2 B Şendreni- Vădeni şi DN 22 B Galaţi-Brăila”, a declarat maiorul Eugen Chiriţă. Decizia a fost luată din cauză că judeţele Brăila şi Vrancea sunt sub cod roşu, iar drumurile naţionale din aceste judeţe oricum sunt închise. Măsura este una preventivă şi a fost luată pentru a se evita înregistrarea de situaţii în care şoferii să rămână înzăpeziţi pe unul dintre drumurile troienite de viscol. În aceste condiţii, gălăţenii sunt sfătuiţi să evite drumurile în afara oraşului şi să apeleze la autorităţi pentru cazurile de extremă urgenţă înregistrate în localităţile situate pe aceste drumuri.

Citit 3208 ori Ultima modificare Duminică, 26 Ianuarie 2014 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.