Galațiul, acoperit de zăpadă/ Viscolul îngreunează deszăpezirea (GALERIE FOTO)

Galațiul, acoperit de zăpadă/ Viscolul îngreunează deszăpezirea (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Iarna şi-a intrat pe deplin în drepturi şi a pus stăpânire pe oraş. Căderile masive de zăpadă le-au creat ieri probleme atât şoferilor, cât şi pietonilor. Trotuarele erau acoperite de zăpadă, motiv pentru care gălăţenii circulau foarte greu. Cei care s-au încumetat să iasă din case au fost nevoiţi să îşi croiască singur poteci pentur a ajunge la destinaţie.

Deşi maşinile de la deszăpezire au acţionat în oraş, vântul nu le-a fost de ajutor autorităţilor. Zăpada a fost depusă din nou pe carosabil spre disperarea şoferilor. Deşi nervoşi pe acest aspect, unii dintre şoferii gălăţeni au recunoscut că ceea ce fac autorităţile este în zadar. ”Degeaba curăţă că se pune la loc. Au ieşit maşinile de deszăpezire, cel puţin pe arterele principale, dar degeaba. Se circulă foarte greu”, ne-a mărturist un şofer de taxi. Foarte greu au circulat şi cursele de maxi-taxi, spre supărarea călătorilor care aveau de ajuns la serviciu. ”Am scos pe stradă 57 de de utilaje, de toate felurile, şi 176 de oameni. Nu putem face deszăpezire completă pentru că ninge în continuare, iar în plus vântul aduce din nou zăpada pe carosabil. S-a împrăştiat material antiderapant pentru a se evita formarea gheţii pe străzile din oraş. S-a avut în vedere ca toate căile de acces către spitale şi unităţile care asigură utilităţile populaţiei să fie accesibile, astfel încât oamenii să nu aibă de suferit”, ne-a explicat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

În toată această perioadă doar patru persoane fără adăpost au fost transportate la Centrul de Urgenţă. ”Centrul este deschis non-stop şi oamenii care au nevoie de ajutor pot merge singuri acolo pentru a beneficia de cazare. De asemenea, Cantina de Ajutor Social este pregătită pentru a oferi hrană caldă, dar nu au fost solicitări în acest sens”, a completat Emanuela Turcu.

Persoanele fără adăpost au fost transportate la Centrul de Urgenţă (amănunte în pagina de Administraţie n.red). ”Centrul este deschis non-stop şi oamenii care au nevoie de ajutor pot merge singuri acolo pentru a beneficia de cazare. De asemenea, Cantina de Ajutor Social este pregătită pentru a oferi hrană caldă, dar nu au fost solicitări în acest sens”, a completat Emanuela Turcu.

În toată nebunia care a pus stăpânire pe oraş, singurii care s-au bucurat au fost cei mici. Aceştia şi-au scos părinţii şi bunicii la aer pentru a se bucura de prima zăpadă din acest sezon, fie cu o plimbare cu sania, fie la o bulgăreală.

Citit 7034 ori Ultima modificare Duminică, 26 Ianuarie 2014 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.