Cum acţionează autorităţile pentru deszăpezirea oraşului
Foto: Foto: Liviu Ghinea

Cum acţionează autorităţile pentru deszăpezirea oraşului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Codul portocaliu a trecut, ba mai mult a apărut şi soarele. Condiţii optime pentru ca autorităţile locale să poată deszăpezi oraşul. Conform unui comunicat emis de Primăria Galaţi, numărul utilajelor de intervenţie a fost suplimentat, în acest moment, fiind în acţiune 91 de utilaje (autosărăriţe, autogredere, buldoexcavatoare, încărcătoare frontale, autocamioane cu lamă, buldozere, tractoare cu lamă şi perie). Circulaţia în oraş se desfăşoară cu dificultate pentru că pe timpul nopţii şi în cursul dimineţii s-a acţionat cu prioritate pentru deszăpezirea arterelor principale, a traseele de transport public de persoane, a căilor de acces către spitale, a intrărilor în oraş, intersecţiilor şi sensurilor giratorii. „În continuare, se acţionează pentru degajarea completă a străzilor principale şi se va trece la curăţarea străzilor secundare, adiacente celor principale, care asigură accesul spre unităţile de învăţământ, de utilitate publică, dispensare, secţii de poliţie, staţii de ambulanţă, pompieri. În paralel, se acţionează pentru curăţarea staţiilor de autobuz, a rampelor de acces şi a trotuarelor”, se arată în comunicatul primăriei.

Deszăpezirea din oraş se face cu 140 de angajaţi ai Ecosal şi 25 de deţinuţi din Penitenciarul Galaţi, cu care s-a încheiat un contract de voluntariat. Pentru a suplimenta forţa de muncă, primarul Marius Stan a cerut o situaţie a persoanelor care beneficiază de venitul minim garantat în municipiul Galaţi şi sunt apţi de muncă, în vederea cooptării acestora la activităţile de deszăpezire. „După ora 18.00, în condiţiile în care traficul se reduce considerabil, se va acţiona în forţă pentru degajarea străzilor secundare şi a tuturor căilor de acces spre spitale, dispensare, şcoli, licee, grădiniţe, unităţi de utilitate publică, secţii de poliţie. Totodată, se va acţiona pentru degajarea căilor de acces către punctele de colectare a gunoiul din cartiere. În paralel, vor continua operaţiunile de încărcare şi transport a zăpezii curăţate de pe străzile principale”, se mai precizează în comunicat.

În ultimele 24 de ore, încă nouă persoane au fost internate în Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost al Primăriei Galaţi. Numărul persoanelor cazate în perioada de cod portocaliu ajungând la 120. Nu au fost uitaţi nici cei 700 de asistaţi ai Cantinei de Ajutor Social din cadrul Primăriei Galaţi, care au primit de miercuri provizii pentru următoarele zile, hrana alocată fiind îndestulătoare până luni, 3 februarie, inclusiv.

Citit 2245 ori Ultima modificare Joi, 30 Ianuarie 2014 12:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.