La Urgenţe - sărbători „la datorie”

La Urgenţe - sărbători „la datorie”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru a asigura asistenţa medicală de urgenţă în perioada Sărbătorii Pascale, întrucât pot fi număraţi pe degetele unei singure mâini, medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi nu-şi puteau organiza turele decât în regim de suprasolicitare.

Termenul nu este exagerat, căci în niciun an nu le este uşor să se lupte, la propriu, cu zeci „pacienţi” victime ale alcoolului şi la propriu cu cele ale bunătăţilor culinare consumate în exces.

Merită să le cunoaşteţi numele medicilor care vor fi gata să vă ajute în caz de nevoie (suferinţe suficient de grave pentru a justifica apelul la 112).

Astfel, astăzi, 18 aprilie, în timpul zilei, este de serviciu dr Mihai Polinschi, directorul SJA, iar la noapte, dr. Alexandru Safirescu.

Un echipaj al SJA se va afla la dispoziţia participanţilor la slujba Învierii, de la Catedrală.

Duminică, îşi va petrece prima zi de Paşti pe ambulanţă dr. Mihaela Pleşu, iar noaptea, din nou, dr Polinschi.

Luni va fi de gardă dr. Lavinia Florea, iar noaptea dr. Alexandru Safirescu.

Aşadar câte un singur medic care va trebui să se împartă la câteva zeci   de solicitări.

Cum şi la UPU există aceeaşi lipsă acută de medici, cu toţii vor fi „pe metereze” aşteptând valul de pacienţi rămaşi fără medic de familie.

Astăzi sunt de gardă la UPU dr. Ivan Diana şi dr. Lidia Şandru, iar la noapte vor fi dr. Sorin Baican şi dr. Corina Popazu.

Duminică, vor acorda asistenţă de urgenţă dr. Cătălin Ţimpău şi dr. Viviana Nedelcu, în timpul zilei, iar noaptea, dr. Amalia Morcov şi dr. Bithas Vasieos.

Luni, va fi din nou rândul dr. Şandru şi Ivan, înlocuite pentru garda de noapte de dr. Nicoleta Dumitraşcu şi dr. Sorin Baican.

La SMURD, unde gărzile sunt de 24 de ore, vor fi de serviciu dr. Angel Trifan, dr. Bogdan Banacovschi şi dr. Cătălin Ţimpău.

De remarcat că dr. Ţimpău lucrează duminică în timpul zilei la UPU, iar luni din nou, de astă dată la SMURD.

Astfel îşi petrec medicii urgentişti toate sărbătorile. Deşi au şi ei familii, ar merge şi ei la un gratar cu prietenii, dar sunt prea puţini ca să-şi poată permite, căci UPU nu e ambulator.

Citit 5671 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.