Noi suspiciuni în cazul omorului de la Movileni/ SRI cercetează implicarea unui ofiţer de-al său

Noi suspiciuni în cazul omorului de la Movileni/ SRI cercetează implicarea unui ofiţer de-al său
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Uciderea omului de afaceri Mircea Tanislav va fi cercetată la Iaşi


După ce, în urmă cu aproximativ o lună, Isabel Lucian Dobri, şeful de post din comuna gălăţeană Movileni, a fost acuzat de procurori de braconaj şi ucidere din culpă, în cazul morţii omului de afaceri Mircea Tanislav din Tecuci, o altă structură a statului roman a intrat pe fir în acest caz. Este vorba de Serviciul Român de Informaţii (SRI), care cercetează, în paralel cu procurorii, implicarea unui ofiţer de-al său, colonelul Costel Dragomir, în acest caz.

"Urmare a solicitării dumneavoastră, adresată Serviciului Român de Informaţii, vă aducem la cunoştinţă că au fost dispuse măsuri de verificare, urmând ca rezultatele acestora să constituie obiectul unor analize şi măsuri interne, conform competenţelor legale ale instituţiei. Totodată, vă comunicăm că faptele conţinute în interpelarea dumneavoastră fac în prezent obiectul unor activităţi de cercetare ale organelor de cercetare/urmărire penală competente", se arată în comunicarea Serviciului de Presă al SRI, semnată de purtătorul de cuvânt Sorin Sava.

SRI confirmă astfel, chiar şi indirect, informaţia apărută în presă, conform căreia colonelul Dragomir ar fi participat la partida ilegală de vânătoare ce a avut loc la Movileni la începutul lunii.

Mai mult decât atât, veridicitatea informaţiei este întărită de faptul că Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi şi-a declinat competenţa în acest dosar, în favoarea procurorilor militari de la Iaşi. „În cauză erau anchetate persoane care atrăgeau competenţa parchetului militar, sens în care dosarul a fost declinat la această unitate”, ne-a confirmat procurorul Liliana istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Procurorii gălăţeni nu au făcut publice nume, dar dosarul nu ar fi plecat la Iaşi dacă singurul inculpat ar fi fost poliţistul Lucian Dobri.

Oficial, în acest caz, singurul acuzat este şeful de post din Movileni. "S-a început urmărirea penală faţă de Isabel Lucian Dobri, agent-şef la postul de poliţie din Movileni. În urma audierilor, acesta a recunoscut că, la partida de vânătoare, i s-a descărcat accidental arma, rănindu-l pe colegul său de vânătoare”, a explicat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, în primele zile ale anchetei. Anchetatorii au explicat atunci că poliţistul Lucian Isabel Dobri avea permisul de vânătoare expirat, motiv pentru care este cercetat şi pentru braconaj. "Urmează să fie audiaţi toţi martorii şi să se desfăşoare o expertiză balistică asupra armei. Momentan, acesta este acuzat pentru ucidere din culpă şi braconaj", a mai adăugat, la momentul respectiv, Liliana Istrate.

Mircea Tanislav, cunoscut om de afaceri din Tecuci, şi-a pierdut viaţa pe data de 6 februarie, după ce a participat la o partidă de vânătoare. El a fost rănit foarte grav şi preluat de pe fondul de vânătoare de un echipaj SMURD, care l-a transportat la Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci. Omul de afaceri a pierdut însă lupta cu viaţa, medicii fiind puşi în situaţia de a declara decesul.

Citit 4361 ori Ultima modificare Joi, 27 Februarie 2014 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.