Peste 150 de poliţişti au fost avansaţi în grad. IPJ Galaţi este acum condus de un comisar şef

Peste 150 de poliţişti au fost avansaţi în grad. IPJ Galaţi este acum condus de un comisar şef
foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Manifestările dedicate împlinii a 192 de ani de Poliţie Română s-au încheiat la Galaţi cu ceremonia de avansare în gradul profesional următor a peste 150 de slujitori ai legii. La festivitatea găzduită de Sala Mare a Teatrului Dramatic, într-un cadru festiv de la care nu au lipsit reprezentanţii autorităţilor locale, în frunte cu prefectul Dorin Otrocol, preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, şi city managerul Aurel Vlaicu, a fost dată citirii lista cu poliţiştii avansaţi, datorită meritelor deosebite în activitate sau pentru că au împlinit termenul prevăzut de lege pentru dobândirea gradului profesional următor, fără a înregistra abateri sau a acumula sancţiuni. Şapte dintre cei 48 de ofiţeri care şi-au mai adăugat o stea pe epoleţi au reuşit această performanţă „la excepţional”, în timp ce 41 au fost avansaţi la termen. Grupului de ofiţeri avansaţi oficial de ieri i se alătură unul şi mai mare, de 103 agenţi.

Şeful IPJ, la gradul maxim 

Printre ofiţerii care au beneficiat de avansare la termen se numără şi şeful Inspectoratului, cms. şef Dănuţ Lefter, care a ajuns la gradul corespunzător funcţiei după trei ani şi jumătate de la instaurarea pe cel mai înalt scaun al Poliţiei gălăţene. La numirea pe funcţie, în septembrie 2010, Dănuţ Lefter era subcomisar, fiind singurul şef de inspectorat din ţară cu acest grad. Următoarele avansări, la comisar şi respectiv comisar şef, au fost la împlinirea termenului minim.

Recompense pentru merite deosebite

Un moment aparte al festivităţii l-a constituit recompensare a şase poliţişti, ofiţeri şi agenţi, care s-au remarcat prin rezultate deosebite. Una dintre plachete a ajuns la cms. şef Ştefan Căpătan, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale, recompensat pentru întreaga activitate. O altă distincţie a poposit în mâinile tânărului agent Mihai Tâmpeanu, premiat pentru rezultatele extraordinare obţinute la competiţiile de karate din întreaga lume.

Şi Poliţia Transporturi şi-a recompensat merituoşii

Secţia Regională de Poliţie Transporturi Galaţi a marcat ieri, 25 martie, propria sărbătoare, ocazie cu care mai multe cadre au fost oficial avansate în grad. 25 este numărul ofiţerilor şi agenţilor care au mai urcat o treaptă profesională, fie datorită meritelor deosebite, la "excepţional", fie la împlinirea stagiului minim. Printre ofiţerii avansaţi în grad se numără şi şeful Biroului Poliţiei Transporturi Galaţi, Ştefan Constandache, care este, de ieri, comisar-şef.

Citit 7095 ori Ultima modificare Marți, 25 Martie 2014 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.