Focar de tuberculoză la Colegiul Economic. Trei elevi au ajuns la spital

Focar de tuberculoză la Colegiul Economic. Trei elevi au ajuns la spital
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cazurile au fost semnalate în ultimele săptămâni, la clasele a X-a şi a XI-a


Trei adolescenţi, elevi la Colegiul Economic "Virgil Madgearu" din Galaţi sunt internaţi în spital după ce au fost diagnosticaţi cu tuberculoză. Liceenii, două fete şi un băiat din clasele a XI-a şi respectiv a X-a, au fost diagnosticaţi cu TBC după ce s-au prezentat la medic cu simptome precum tuse persistentă şi dureri în piept.

"În toate cele trei cazuri s-a confirmat diagnosticul de tuberculoză, luându-se măsura izolării de colectivitate şi a internării în spital pentru tratament. S-a efectuat ancheta epidemiologică în tot colegiul, care are 1.343 de elevi şi 50 de clase şi au fost testaţi toţi colegii copiilor bolnavi precum şi cei din clasele alăturate. Unitatea a fost supusă unui proces de dezinfecţie, iar elevii au primit informaţii despre igienă şi sănătate", a precizat dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.

Potrivit sursei citate, cel puţin unul dintre elevii diagnosticaţi a adus boala "de acasă", iar echipa de control nu a găsit nicio deficienţă de ordin igienico-sanitar în unitatea de învăţământ. Medicii recomandă însă precauţie şi atenţie la orice semn suspect de boală, cum ar fi tusea, durerile pectorale sau expectoraţiile sangvinolente şi îi sfătuiesc pe cei care le manifestă să se prezinte de urgenţă la medic. Perioada de incubaţie a microbacteriei care provoacă boala este destul de lungă, de 4-12 săptămâni, iar tratamentul trebuie făcut sub strictă supraveghere medicală.

Citit 2644 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Martie 2014 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.