Galați, oraşul tuturor posibilităţilor: Garaje cu apă caldă şi canalizare

Galați, oraşul tuturor posibilităţilor: Garaje cu apă caldă şi canalizare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Unele dintre garajele gălăţenilor au absolut toate facilităţile unei case de locuit * "Confortul" este perfect legal, având toate aprobările necesare din partea autorităţilor


Conform unei sesizări primite pe adresa redacţiei, în Ţiglina I, în apropiere de Orăşelul Copiilor, s-ar afla garaje racordate ilegal la reţeaua de apă caldă a oraşului Galaţi. "90 la sută din garajele din spatele blocului C9 sunt racordate la apă caldă şi apă rece, fără niciun fel de autorizaţie. Printre proprietarii de garaje se află şi preşedintele de asociaţie", se arăta în respectiva sesizare.

Petiţia de acasă nu se potriveşte, însă, întotdeauna cu realitatea din teren. Ajunşi la faţa locului, l-am contactat pe preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 214, Mihai Pălămidă, care ne-a detaliat situaţia.

Apa caldă de sub maşină

Preşedintele de asociaţie este într-adevăr deţinător de garaj, construcţie care beneficiază şi de apă caldă. Numai că surpriza vine din altă parte. Racordarea garajului la apă caldă este una cât se poate de legală.

"Am garajul de mai bine de 20 de ani. În momentul în care s-au înlocuit ţevile în subteran, am făcut cerere să ne racordăm şi noi la apă caldă", ne-a explicat Mihai Pălămidă. Cererile au fost aprobate, iar din acel moment, garajul preşedintelui de asociaţie a devenit o proprietate full-option. "Sunt cu facturile la zi. Ultima factură este în valoare de 36,42 de lei", ne-a mai explicat acesta.

Situaţia nu este însă una singulară. Potrivit altor sesizări venite pe adresa redacţiei, inclusiv unii dintre proprietarii garajelor de la Ancora, vizate de demolare în aceste zile, sunt beneficiare ale serviciilor Apaterm. Conform unor surse din cadrul distribuitorului de apă caldă şi căldură, aceasta nu ar fi singura aberaţie ce poate fi găsită prin garajele gălăţenilor. Unii dintre proprietarii garajelor, de pe strada Oltului de această dată, s-au "înţepat" inclusiv în reţeaua de canalizare a oraşului, pentru a putea beneficia şi de toalete în interiorul garajelor.

În acest moment, însă, Apaterm nu are o evidenţă clară a garajelor transformate în adevărate apartamente.

Apaterm are în evidenţe doar patru garaje branşate legal

Potrivit oficialilor Apaterm, la Galaţi există doar patru garaje branşate legal la sistemul de termoficare al oraşului. Pe de altă parte, compania nu exclude alte surprize. "Nu poate fi exclusă posibilitatea ca alţii să-şi fi tras la garaje apă caldă, apă rece sau să se fi branşat la reţeaua de termoficare din reţelele interne ale blocurilor, mai ales în cazul bateriilor care se află în imediata apropiere. Până acum, am reuşit să identificăm doar patru garaje, dintre care unul nu mai primeşte apă caldă din 2010. Trebuie menţionat şi faptul că aceste contracte au fost semnate înainte de divizarea fostei RAGCL în Apă-Canal şi Apaterm", ne-a explicat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Apaterm.

Citit 4350 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Martie 2014 22:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.