Galați, oraşul tuturor posibilităţilor: Garaje cu apă caldă şi canalizare

Galați, oraşul tuturor posibilităţilor: Garaje cu apă caldă şi canalizare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Unele dintre garajele gălăţenilor au absolut toate facilităţile unei case de locuit * "Confortul" este perfect legal, având toate aprobările necesare din partea autorităţilor


Conform unei sesizări primite pe adresa redacţiei, în Ţiglina I, în apropiere de Orăşelul Copiilor, s-ar afla garaje racordate ilegal la reţeaua de apă caldă a oraşului Galaţi. "90 la sută din garajele din spatele blocului C9 sunt racordate la apă caldă şi apă rece, fără niciun fel de autorizaţie. Printre proprietarii de garaje se află şi preşedintele de asociaţie", se arăta în respectiva sesizare.

Petiţia de acasă nu se potriveşte, însă, întotdeauna cu realitatea din teren. Ajunşi la faţa locului, l-am contactat pe preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 214, Mihai Pălămidă, care ne-a detaliat situaţia.

Apa caldă de sub maşină

Preşedintele de asociaţie este într-adevăr deţinător de garaj, construcţie care beneficiază şi de apă caldă. Numai că surpriza vine din altă parte. Racordarea garajului la apă caldă este una cât se poate de legală.

"Am garajul de mai bine de 20 de ani. În momentul în care s-au înlocuit ţevile în subteran, am făcut cerere să ne racordăm şi noi la apă caldă", ne-a explicat Mihai Pălămidă. Cererile au fost aprobate, iar din acel moment, garajul preşedintelui de asociaţie a devenit o proprietate full-option. "Sunt cu facturile la zi. Ultima factură este în valoare de 36,42 de lei", ne-a mai explicat acesta.

Situaţia nu este însă una singulară. Potrivit altor sesizări venite pe adresa redacţiei, inclusiv unii dintre proprietarii garajelor de la Ancora, vizate de demolare în aceste zile, sunt beneficiare ale serviciilor Apaterm. Conform unor surse din cadrul distribuitorului de apă caldă şi căldură, aceasta nu ar fi singura aberaţie ce poate fi găsită prin garajele gălăţenilor. Unii dintre proprietarii garajelor, de pe strada Oltului de această dată, s-au "înţepat" inclusiv în reţeaua de canalizare a oraşului, pentru a putea beneficia şi de toalete în interiorul garajelor.

În acest moment, însă, Apaterm nu are o evidenţă clară a garajelor transformate în adevărate apartamente.

Apaterm are în evidenţe doar patru garaje branşate legal

Potrivit oficialilor Apaterm, la Galaţi există doar patru garaje branşate legal la sistemul de termoficare al oraşului. Pe de altă parte, compania nu exclude alte surprize. "Nu poate fi exclusă posibilitatea ca alţii să-şi fi tras la garaje apă caldă, apă rece sau să se fi branşat la reţeaua de termoficare din reţelele interne ale blocurilor, mai ales în cazul bateriilor care se află în imediata apropiere. Până acum, am reuşit să identificăm doar patru garaje, dintre care unul nu mai primeşte apă caldă din 2010. Trebuie menţionat şi faptul că aceste contracte au fost semnate înainte de divizarea fostei RAGCL în Apă-Canal şi Apaterm", ne-a explicat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Apaterm.

Citit 4277 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Martie 2014 22:42

10 comentarii

 • postat de costi
  Vineri, 28 Martie 2014 21:21
  79.116.103.***
  Nu conteaza daca cum iti faci poarta, daca o faci pe terenul tau. Dar fundatia respectiva si-a facut carare si poarta (in forma de garaj pe terenul public. Deci noi, galatenii, avem voie sa intrebam ce cauza mizeria aia pe terenul nostru.
  Vrei cale de acces(mai precis servitute)? Aia se obtine in instanta, si numai daca nu ai deja alta cale de acces.
  1
  2
  Raportează
 • postat de nimeni
  Joi, 27 Martie 2014 21:55
  109.166.134.***
  Urbanistic nu ai voie sa iesi din curte prin garaj. Am vazut zona si e o scuza ieftina comentariul. Un artificiu prin garaje pentru avea acces mai facil. Daca se curenteaza careva la poarta electrica, asa cum este afisat, ce mai bomba ar fi! Dar e doar un garaj, nu e vina nimanui, nu?
  2
  5
  Raportează
 • postat de pentru Nobel
  Joi, 27 Martie 2014 19:07
  79.206.203.***
  lamurire pentru :”postat de un ins...” Economu, Nobel etc sau simplu spus IP: 89.122.189.6 de la Romtelecom

  daca nu aveti date concrete si informatii sigure nu scrieti doar sa va aflati in treaba

  1. poarta cu ”telecomana” ca sa va citez este de la vilă ( de la vile sunt doua-pentru ca locuiesc acolo doua familii Baptispte- cei care detin fundatia BETESDA) si iesirea se face printr-un fost garaj care obtura calea de acces
  2 cel care a construit a gandit sa nu darame garajul ci sa il foloseasca ca si gard ca si protectie ...
  3.vila nu este casa parohiala dupa cum vezi..Betesda este fundatie a bisericii Baptiste iar cea de langa este biserica ortodoxa Sf Atanasie Patelarie..

  concluzie

  invidia il omoara pe om
  draga Nobel...lumea ar fi un loc mai bun fara oameni ca tine...va pricepeti doar sa latrati...
  ah...ce bomba era daca era casa popii...ce stire iesea

  astept din bun simt sa iti reiterezi comentariul
  5
  4
  Raportează
 • postat de Nobel
  Joi, 27 Martie 2014 12:48
  89.122.189.***
  Pe Oltului, langa biserica de peste strada de scoala 40, este o "masca de garaj" (din mijlocul unui sir de garaje)transformata in poarta cu telecomana, ca respectivul sa aiba o iesire si pe partea asta. Deh, daca ai o viloaica mai mare ca un bloc, ai voie. (iar daca nu ma insel e casa parohiala....o gasiti pe maps.google la coordonatele: 45.417533,28.008933)
  3
  15
  Raportează
 • postat de costi
  Joi, 27 Martie 2014 11:51
  95.77.96.***
  Banuiesc ca in articol este vorba de cel care se plangea acum cateva saptamani ca daca i se darama garul ii ramane masina in frig. Eu am crezut atunci ca glumeste, nu ma asteptam sa incalzeasca garajul ca sa nu faca amigdalita la masina.
  7
  23
  Raportează
 • postat de Ala fara datorii
  Joi, 27 Martie 2014 11:13
  5.13.217.***
  Asta nu e nimic, sa vedeti ce conditii de locuit sunt in garajul dublu de langa piata rusilor in M17, primul de langa bariera ... Mobila de sufragerie, canapea, etc ... ma rog, cat am vazut in trecere, iar masina o tinea langa garaj.
  Faceti locuri de parcare !!! Cine vrea locuinta de vacanta sa si-o construiasca legal, in afara orasului, sa asculte manele, sa faca gratare, sa injure si sa vorbeasca tare pana vor ramane fara voce, n-am nimic impotriva, dar nu printre blocuri ...
  Hai primare, te asteptam cu buldozerele si in alte cartiere ...
  7
  29
  Raportează
 • postat de GHEORGHE MARIA
  Joi, 27 Martie 2014 09:26
  89.137.222.***
  jos garajele !! jos dughenele !!
  10
  29
  Raportează
 • postat de xsulescu
  Joi, 27 Martie 2014 09:22
  89.121.200.***
  Ce simplu e sa fii neutru si sa agiti apele.
  Azi e compania daramati garajele. Peste 2 ani , campania " de ce s-au plantat flori in locul garajelor pe bani publici cand noi avem nevoie de investiti care sa aduca profit".
  PNL-ul mereu a primit voturi de la cei cu studii superioare, pe care ii intereseaza investitiile locale pentru viitor. Parcuri si flori vad si in italia si anglia. Daca vor pleca cei tineri, PSD-ul va mai continua 10ani.
  Sfatul pentru primar e sa fac 1 proiect si bun, cu care sa iasa in fata sa zica , daramam garajele din cartierul x unde vom face o parcare etajata ca cea facuta in anii precedenti. Cam asa trebuie sa sune o promisiune, de la pdl, ca sa ii creada si generatia care a mostenit promisiunile anilor '90.
  Spor.
  14
  9
  Raportează
 • postat de Galati, un fel de Caracal!
  Joi, 27 Martie 2014 07:26
  5.13.183.***
  A dat tatuca tutankamon, ala de doarme acum in parlament, fost primar cu biroul pe capota masinii, semnaturi pentru orice! Ca a fost vorba de chioscuri amplasate in mijlocul intersectiei (IREG), sau pe trotuare si spatii verzi, fie garaje care inlocuiesc gardul spitalului judetean, sau de cascarabete, denumite in termeni de jargon maxi-taxi! Daca mai era rimar vreo cativa ani, cu siguranta aveam chioscuri pe trecerea de pietoni, garaje in curtea scolii, iar pe faleza nu mai vedeai Dunarea de baruri si terase!
  Bine ca incepem sa scapam de asemenea aberatii, poate in curand invatam sa nu ii mai trimitem nici in parlament, acolo unde uita total de orasul pe care ar trebui sa il reprezinte! Incet , incet orasul parca intra mai spre normalitate!
  P.S. Nu am votat cu Marius Stan, dar la urmatoarele alegeri o sa o fac daca continua curatenia si cu maidanezii!
  6
  41
  Raportează
 • postat de Hai că-i de bășcălie, să fie porcărie domnule, fiecare face ce-i trece prin cap. Durere, la mișto !!!
  Joi, 27 Martie 2014 01:51
  80.97.242.***
  Aprobare, aprobare, dar proiectul unde-i? Și apoi apa evacuată trebuie să aibă canalizare...este canalizare? Apoi sigiliul este ''proaspăt'', se vede după sârma de sigiliu. Apoi apometru este de clasă de precizie B, se cere apometru de clasă C așa cum sunt apometrele montate la blocuri, la subsol. Nu cumva sunt șobolani după grăunțele otrăvite ce se văd în fotografie? Așa ,,ne înțepăm'' cu toți în conducta de apă caldă înainte de apometrul ApaTerm-ului, chiar și la nenea dacă ne lasă. Hai că-i de bășcălie, mare porcărie. Debandadă totalăăăăă !!!
  3
  37
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.