Ciocârlia cântă la Club

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Icoane în Danemarca: Ieri, 23 aprilie, în oraşul Åarhus, s-a deschis, la Galeriile de artă ale Parohiei Romano-Catolice, o expoziţie de icoane, cu tema Tradiţie şi identitate românească.

* România la Festivalul Canadian al Lalelelor: România va avea un stand special organizat în cadrul Festivalului Canadian al Lalelelor 2009, în perioada 7-18 mai. Nu ştim dacă va avea şi lalele…

* Gala Galaction în Ierusalim: Cei 130 de ani de la naşterea preotului ortodox român Grigore Pisculescu, cunoscut scriitor, care a publicat sub pseudonimul literar Gala Galaction (1879-1961), au fost marcaţi săptămâna trecută, la Ierusalim, prin reamplasarea unei plăcuţe cu numele său, în Kikar „Gala Galaction", la întretăierea  bulevardelor Hayim Hazaz şi  Harav Herzog, în imediata apropiere a Knessetului.

* Expoziţie de artizanat în Spania: Centrul Hispano-Român din Corredor del Henares a inaugurat luni o expoziţie de obiecte româneşti de artizanat. Obiectele, confecţionate manual de 14 meşteri populari, membri ai celor două asociaţii româneşti colaboratoare - ART-Asociaţia Meşteşugurile Prutului" şi Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova -, pot fi admirate la centrul românesc până pe 26 aprilie.

* Ortodocşii din Ţara Galilor: Românii din Cardiff au sărbătorit Învierea Domnului într-o biserică românească, deschisă de curând în capitala Ţării Galilor, inaugurarea oficială a parohiei urmând să aibă loc pe 14 iunie, în prezenţa Mitropolitului Iosif de la Paris.

* Documentare româneşti la Budapesta: România este invitatul special al ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de film şi muzică - Mediawave, desfăşurat în Ungaria, din 25 aprilie până în 2 mai.

* Carmen Sylva la Koln: Pentru întâlnirea Cercului Cultural Dialogul - Koln, Germania, din 10 mai, organizatorii vor prezenta filmul documentar „Carmen Sylva - Prinţesa Rinului, regina Carpaţilor", realizat de Marilena Rotaru.  

* Congres Ortodox la Amiens: Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Centrale şi de Nord, va participa în perioada 30 aprilie-3 mai la cea de-al XIII-lea Congres Ortodox din Europa Occidentală, care va fi găzduit de oraşul Amiens din Franţa.

* Expoziţie la Luxemburg: În perioada 16 aprilie - 5 mai, la Centrul cultural Abbaye de Neumunster, 28 rue Munster, Luxemburg-Grund, poate fi vizitată expoziţia retrospectivă „Horia Bernea: împăcarea cu imaginea" .

* Fanfara Ciocârlia şi Cluburile de la Berlin: Cea de a treia ediţie a Nopţii Europene a Cluburilor, organizată în capitala Germaniei, se deschide astăzi, prin concertul cunoscutei formaţii româneşti Fanfara Ciocârlia.

Citit 854 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.