21 de şoferi au rămas fără permis

21 de şoferi au rămas fără permis
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acceleraţia nu ne dă pace! Iar asta s-a întâmplat chiar şi săptămâna trecută, când acţiunea SPEED, a Poliţiilor Rutiere europene (TISPOL) şi, implicit, a Rutierei Galaţi, a fost anunţată ca o perioadă de foc pentru concitadinii vitezomani.

550 de amenzi pentru viteză

Deşi am avut un weekend liniştit şi cam ploios, în prima lui parte, per total, numărul şoferilor gălăţeni care au rămas fără permis a crescut cu 21. Detalii ne oferă comisarul Viorel Cojocaru, din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi:

„Săptămâna trecută au fost aplicate 1.800 de sancţiuni, în valoare de 152.726 de lei. Dintre acestea, 550 de amenzi au fost date pentru depăşirea vitezei legale, suma sancţiunilor fiind de 96.000 de lei. Au rămas fără carnet 21 de conducători auto care au călcat prea mult acceleraţia, iar pe locul al doilea în ˝topul˝ neregulilor comise la volan s-a situat nefolosirea centurii de siguranţă, cu 202 cazuri”.

Ca de obicei, arterele pe care ne simţim obligaţi să "o călcăm" rămân drumurile… întinse: „Pe Drumul European 581 au fost ridicate 11 carnete, pe Drumul Naţional 25 Galaţi-Tecuci au fost luate nouă, iar în municipiu – un singur permis”, confirmă comisarul Cojocaru.

A trecut SPEED, dar problema rămâne de actualitate – viteza ne este prietenă, dar cu o singură condiţie – să fie şi pe placul Legii.

Citit 1033 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.