Ploaie de nereguli la un control mic. Taxiuri nesigure şi şoferi iresponsabili

Ploaie de nereguli la un control mic. Taxiuri nesigure şi şoferi iresponsabili
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Poliţiştii şi inspectorii RAR au dat peste o sută de sancţiuni în urma controlului pe care l-au făcut marţi la taxiuri


O acţiune de control a taxiurilor, derulată pe tot parcursul zilei de marţi în Galaţi, s-a soldat cu neplăceri pentru mulţi şoferi care au avut ghinionul să fie în trafic în timp ce echipajele aşteptau la cotitură. Prin filtrele formate din 20 de poliţişti rutieri şi patru inspectori RAR au trecut nu mai puţin 156 de maşini ale companiilor de taximetrie sau ale persoanelor fizice autorizate care s-au aflat pe traseu, iar verificările care au vizat legalitatea activităţii, de la documentele şoferilor la starea maşinilor, s-au concretizat nefast pentru mulţi dintre cei avizaţi.

Echipajele de control, în special poliţiştii, au constatat că mulţi taximetrişti nu au nici în clin, nici în mânecă cu respectarea drepturilor pietonilor, 14 şoferi rămânând fără permisele de conducere după ce au fost surprinşi că nu acordau prioritate în trafic. În 16 cazuri, au fost ridicate certificate de înmatriculare, după ce echipele de control au constatat că maşinile aveau probleme, erau defecte sau necorespunzătoare transportului de persoane în condiţii decente şi de siguranţă.

"Alte 21 de sancţiuni au fost date pentru încălcarea prevederilor Legii 38 din 2003, cum ar fi de exemplu nerespectarea condiţiilor de afişaj al tarifului sau numelui companiei, ecusoane şi alte elemente de identificare. Şase taximetrişti au fost sancţionaţi pentru că au încălcat limita legală de viteză, iar altor doi taximetrişti le-au fost luate certificatele de înmatriculare ale maşinilor pentru că nu aveau inspecţia tehnică periodică", a precizat cms. Bogdan Carp, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Galaţi.

Valoarea totală a amenzilor aplicate marţi depăşeşte suma de 18.000 de lei.

Citeste si:

Poliţia şi RAR-ul opresc taxiurile în trafic! Iată până la ce oră vor fi echipajele în stradă

Taxi folosit pentru contrabandă cu ţigări în Galaţi

Citit 3439 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Mai 2014 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.