Şoferul care A UCIS o fetiţă romă a fost reţinut. Rudele decedatei au cerut RĂZBUNARE în curtea spitalului (VIDEO)

Şoferul care A UCIS o fetiţă romă a fost reţinut. Rudele decedatei au cerut RĂZBUNARE în curtea spitalului (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Una dintre victime a murit imediat după ce a fost adusă la Spitalul de Urgenţă * Trupele speciale au fost chemate pentru a potoli spiritele * Şoferul vinovat a fugit de furia rudelor şi a spart două filtre de poliţie care au încercat să îl oprească


Iadul s-a dezlănţuit miercuri în sânul comunităţii de romi de la Lieşti în momentul în care două fetiţe, Roxana şi Anişoara, ambele de opt ani, au căzut secerate de o maşină. Din câte se pare, copilele se îndreptau spre şcoală când un autoturism scăpat de sub control le-a lovit în plin. S-a întâmplat în apropierea intersecţiei unui drum comunal cu DN 25, o zonă locuită de romi, care s-au precipitat instantaneu în stradă. Speriat, şoferul maşinii marca BMW, Costel Stănescu, de 31 de ani, a accelerat şi nu s-a mai oprit 60 de kilometri, până la Galaţi, în curtea IPJ.

"Din primele cercetări, a reieşit faptul că şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul volanului şi a derapat, acroşându-le pe cele două fetiţe care se deplasau pe marginea carosabilului. După impact, acesta a părăsit locul accidentului şi nu a oprit la semnalele acustice şi luminoase a două echipaje de poliţie care au încercat să îl intercepteze, oprind ulterior în curtea sediului IPJ Galaţi", ne-a declarat insp. Aurelian Ropotan din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Galaţi.

Potrivit informaţiilor oficiale, conducătorul auto avea o alcoolemie în sânge de 0,15 la mie.

Deoarece Roxana a decedat la scurt timp după ce a ajuns la spital, din cauza rănilor extrem de grave, poliţiştii au deschis un dosar penal complex în cauză, fiind efectuate cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi fugă de la locul accidentului. Costel Stănescu a fost reţinut pentru 24 de ore, în baza unei ordonanţe emise de procuror.

Haos şi mascaţi, la Urgenţe

În urma impactului cu BMW-ul, ambele fetiţe au suferit multiple leziuni. Una dintre ele a fost extrem de grav rănită şi a ajuns iniţial la centrul de permanenţă de la Tudor Vladimirescu, unde i s-au aplicat primele măsuri de resuscitare. Încercările au fost continuate de paramedici de la SMURD, care au transportat-o ulterior la Spitalul de Urgenţă.

"Una dintre fetiţe avea traumatisme extrem de grave, manevrele de resuscitare fiind continuate mai bine de o oră. Din cauza leziunilor incompatibile cu viaţa, victima a decedat. Cealaltă fetiţă a fost transportată al Spitalul de Pediatrie, de un alt echipaj", a precizat dr. Lucica Grigorică, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi. Copila dusă la Pediatrie avea la rândul ei leziuni, dar care nu i-au pus viaţa în pericol. Ea va rămâne sub supravegherea medicilor pentru tratament.

Vestea morţii Roxanei a declanşat iadul printre romii care au ajuns în curtea Spitalului de Urgenţă odată cu ambulanţa SMURD. Furioşi pe incident, dar mai ales pe şoferul despre care ştiau că fugise, oamenii au blocat accesul pe poarta principală, pentru potolirea lor şi eliberarea căii de acces fiind nevoie de mai mulţi poliţişti de la Secţia 3, de jandarmi şi de un echipaj de luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale, care au rămas la faţa locului mai multe ore, pentru prevenirea eventualelor răbufniri ulterioare.

Citeste si:

HAOS la Spitalul de Urgenţă ca urmare a unui ACCIDENT GRAV petrecut la Lieşti (FOTO)

Accident mortal pe Faleză, pedepsit cu şase luni cu suspendare

Tragedie pe Centură! Un mort şi trei răniţi într-un accident rutier

Citit 11408 ori Ultima modificare Vineri, 16 Mai 2014 15:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.