Luni, 4 mai – „Viaţa liberă” plus „Contractul”, de Vladimir Volkoff

Luni, 4 mai – „Viaţa liberă” plus „Contractul”, de Vladimir Volkoff
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şansa îi surâde în fine lui Serge Maltese, autor aflat în căutarea unui contract: editorul Maur Theyssandier îi propune o colaborare tentantă cu frumoasa lui soţie, Marie, care pregăteşte o enciclopedie a torturii.

Ce se ascunde în spatele unui contract cu un personaj tern, stângaci şi mediocru? Ce servicii de nemărturisit se aşteaptă de la el? O intrigă strălucit construită, care-l ţine permanent în suspans pe cititor. Victimele devin călăi, fiecare mutare modifică mizele jocului. O satiră socială cu neaşteptate flash-back-uri istorice.

Personajele nu se dezvăluie de la început, ci aşteaptă ca firul epic să releve adevăratul caracter şi adevăratele intenţii. O încrucişare reuşită de roluri între asasini şi viitoare victime oferă cititorilor o lectură uşoară, dar plăcută în acelaşi timp.

„Contractul” nu e o carte grea, este, dacă vreţi, o evadare într-o lume ce poate ţine loc de thriller-urile hollywoodiene.

Autorul e strănepotul lui Ceaikovski

Vladimir Volkoff (7 noiembrie 1932, Paris - 14 septembrie 2005, Bourdeille, Dordogne), romancier şi eseist francez de origine rusă, strănepot al compozitorului Piotr Ilici Ceaikovski, a fost autorul a numeroase lucrări marcate de temele războiului rece, spionajului, manipulării, dar şi ale metafizicii şi spiritualităţii.

După studii la Paris (Sorbona) şi Liege, a fost profesor de engleză, ofiţer în armata franceză în timpul războiului din Algeria, traducător, profesor de franceză şi rusă în Statele Unite.

În librării „Contractul” costă 16 lei, iar „Viaţa liberă” v-o oferă luni, 4 mai, la pachet cu ziarul, pentru doar 8 lei.

Citit 1700 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.