Ziua D, de la distracţie

Ziua D, de la distracţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ciuda vremii ploioase anunţate, sâmbătă, pe 2 Mai, tinerii şi-au propus să se distreze la cote maxime. De Ziua Naţională a Tineretului, Direcţia Judeţeană pentru Tineret (DJT) Galaţi le-a creat sărbătoriţilor cadrul perfect pentru o zi perfectă.

Cadouri numeroase

Activităţile au loc în special pe Faleza Superioară, începând cu ora 10,00. Parcă mai mult decât în alţi ani, organizatorii vor oferi numeroase cadouri tuturor participanţilor.

Aceştia vor primi dulciuri, tricouri, şepci, brelocuri, baloane, pixuri şi pliante inscripţionate cu sloganul “Am fost aici pe 2 MAI 2009 - m-am simtit de 2 ori MAI tânăr”, ne-a dezvăluit consilierul Mariana Nacu, de la DJT Galaţi.

Câştigătorii concursurilor vor primi un sejur într-o tabără la munte sau la mare, oferit de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Concursuri pe pâine

Grosul competiţiilor are loc pe Faleza Superioară, iar organizatorii îi aşteaptă pe gălăţeni şi în calitate de spectatori, nu numai de participanţi propriu-zişi.

Crosul Tineretului începe la ora 10,00. O oră mai târziu este programat concursul de ciclism, urmat, după  30 de minute, de cel de role. O demonstraţie absolut originală de streetdance va avea loc de la orra 12,00, dar la baza sportivă «Puşkin», a Universităţii «Dunărea de Jos».

În paralel cu aceste activităţi, Pădurea Gârboavele va fi cosmetizată de grupuri de tineri care pun pe primul loc ecologismul. Acţiunea de curăţare a zonei se desfăşoară în intervalul 10,00 – 17,00.

De asemenea, în comuna Rediu, de la ora 10,00,  se dă startul altui concurs de cros.

Un premiu special

Premiul cel mare va fi unul cu totul special. Este vorba despre o excursie la Bruxelles, în care vor merge zece câştigători la nivel naţional. Ei vor fi selectaţi dintre participanţii la tombola de Ziua Tineretului, care vor completa un chestionar pe tema “Ce vor tinerii ?”. Câştigătorii vor fi anunţati pe site-ul ministerului pe 9 mai, de Ziua Europei.

În organizarea activităţilor de sâmbătă, partenerii DJT Galaţi sunt Direcţia pentru Sport a Judeţului Galaţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii «Dunărea de Jos».

Citit 1061 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.