Maria Nicola, judecătoarea din cazul Gorbunov, a fost exclusă din magistratură

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Maria Nicola, judecătoarea care l-a eliberat pe Serghei Gorbunov, a fost exclusă din magistratură prin decizia de miercuri a CSM.

Este singura decizie de excludere, până acum, a unui magistrat din cazul Gorbunov. Toţi ceilalţi au fost demişi din funcţiile de conducere.

Judecătoarea Maria Nicola de la Tribunalul Dolj, cea care a decis eliberarea lui Serghei Gorbunov, a fost acuzată, în 2007, că îşi bate copilul, făcând şi obiectul unei anchete a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Dolj, care a fost sesizată de Poliţie.

Magistratul craiovean Maria Nicola a fost aproape de a-şi pierde copilul, în 2007, după ce inpectorii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Dolj s-au adresat Judecătoriei Craiova cu propunerea ca fiul ei să fie dat în grija buncii paterne, din pricina violenţelor la care acesta era supus, transmite corespondentul NewsIn.

„În anul 2007, ca urmare a unei sesizări venite din partea Poliţiei, inspectorii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Dolj au luat copilul de la domiciliul său, acesta fiind trimis într-un centru de plasament, din care a fugit însă după câteva zile, întorcându-se acasă. În sesizare se specifica faptul că minorul fugea de la domiciliu din pricina unor neînţelegeri şi violenţe în familie. Direcţia a prezentat cazul în instanţă, cerând ca minorul să fie dat în plasament, la bunica paternă, până la definitivarea anchetei. Numai că, după ce au audiat copilul şi pe membrii familiei, instanţa a decis reintergrarea sa în familie. Astfel că ancheta n-a mai putut fi finalizată“, a declarat miercuri, Claudia Medeleţ, purtătorul de cuvânt al DGASPC Dolj.

Pe de altă parte, judecătoarea Maria Nicola a mai fost acuzată că se poartă foarte urât cu colegii, ba chiar că a şi lovit o grefieră în urmă cu mai mulţi ani. Totodată, magistratul a fost sancţionat în anul 2008 şi de către CSM cu reţinerea a 15% din salariu, pentru trei luni, tot ca urmare a unei sesizări venite din partea unui coleg, potrivit unor surse judiciare doljene. Judecătoarea a contestat atunci sancţiune la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă magistraţii de acolo i-au respins contestaţia, astfel că sancţiunea a rămas valabilă.

Aceleaşi surse au declarat că pe numele Mariei Nicola există mai multe plângrei şi sesizări, inclusiv la CSM, din pricina faptului că refuză să-şi îndeplinească sarcinile de serviciu sau că-şi agresează colegii.

Citit 972 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.