EXPLICAŢIE HALUCINANTĂ a autorului MĂCELULUI de la Parfumul Teilor: "Am ÎNJUNGHIAT-O pentru că m-a ÎNŞELAT!"

EXPLICAŢIE HALUCINANTĂ a autorului MĂCELULUI de la Parfumul Teilor: "Am ÎNJUNGHIAT-O pentru că m-a ÎNŞELAT!"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Autorul atacului soldat cu rănirea gravă a unei vânzătoare de la un chioşc din centrul oraşului a fost dus ieri în faţa magistraţilor, care au decis arestarea lui pentru 30 de zile * Gelozia pare să fi fost motivul determinant al tentativei de omor


Marian Anastasiu, în vârstă de 38 de ani, bărbatul care şi-a înjunghiat cu sadism concubina în incinta chioşcului de la Parfumul Teilor, a fost miercuri după-amiază scos din arestul Poliţiei Galaţi, unde şi-a petrecut noaptea după ce s-a predat la Secţia 5. Înainte de a fi urcat în duba care urma să îl ducă la Tribunal, pentru ca judecătorii să ia în discuţie propunerea de arestare preventivă, bărbatul acuzat de tentativă de omor a oferit explicaţia gestului nebunesc care era cât pe ce să îi curme viaţa femeii: "Am înjunghiat-o pentru că eram gelos. M-a înşelat!", a spus acuzatul, cu câteva minute înainte de a intra în boxă.

Şi-a recunoscut fapta la anchetă

Potrivit procurorilor care au preluat cauza, Anastasiu şi-a recunoscut fapta la audieri şi a justificat-o prin faptul că el şi femeia care i-a dăruit doi copii aveau neînţelegeri de mai multă vreme, partenera sa fiind cea care dorea să rupă relaţia.

"S-a reţinut că, pe fondul unor conflicte anterioare, inculpatul i-a adresat ameninţări concubinei sale. În considerarea acestei idei, în cursul zilei de marţi a urmărit-o pe aceasta în magazinul în care lucra şi i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit în zone vitale", a precizat procurorul Alfredo Simionescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Deşi există indicii destul de clare că şi-a gândit actul de răzbunare, Marian Anastasiu este deocamdată cercetat pentru tentativă de omor. Dacă vor stabili cu precizie circumstanţa premeditării, procurorii ar putea cere schimbarea încadrării juridice în tentativă de omor calificat, care i-ar putea aduce autorului câţiva ani în plus la pedeapsă. Deocamdată, pedeapsa pe care o riscă bărbatul este cuprinsă între 5 şi 10 ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi.

Citit 4259 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Iunie 2014 23:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.