Unul „hăis”, altul „cea”/ Tunel la Galaţi, pod peste Dunăre la Brăila
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Unul „hăis”, altul „cea”/ Tunel la Galaţi, pod peste Dunăre la Brăila
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Premierul Victor Ponta a reiterat că susţine proiectul autorităţilor brăilene privind construirea podului peste DunăreNicolae Moga, vicepreşedintele Senatului, a afirmat că statul poartă negocieri cu chinezii pentru realizarea obiectivului


Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, încă o dată, luni, în cadrul Biroului Permanent Naţional al PSD, că susţine proiectul brăilenilor privind construirea podului Brăila-Tulcea, precizând că acesta reprezintă unul dintre obiectivele majore ale Guvernului, în segmentul de infrastructură, după realizarea autostrăzilor Comarnic-Braşov şi Piteşti-Craiova. „Pregătim şi sesiunea parlamentară în care revotăm toate legile bune pentru România (…) Legea cu condiţiile pentru cumpărarea de terenuri cred că e o lege extrem de importantă şi un lucru foarte important pe care toţi românii îl aşteaptă. Legea cu energia, pentru ca preţul la energie să nu crească, Legea parteriatelor publice-private, pentru că după Comarnic-Braşov - pe care sper să-l semnăm în aprilie - vreau să continuăm proiectul şi cu Piteşţi-Craiova şi podul peste Dunăre de la Brăila-Galaţi şi celelalte proiecte pe care le avem şi pentru care avem nevoie de lege”, a afirmat Victor Ponta.

Conducerea Senatului anunţă negocieri cu chinezii

Şi Nicolae Moga, vicepreşedintele Senatului, a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Constanţa, că autorităţile române poartă, în prezent, negocieri cu cele chineze pentru realizarea unor obiective de investiţii, printre care se numără şi podul Brăila-Tulcea. Potrivit lui Moga, negocierile urmează să se finalizeze în luna mai. „Prin vizita prim-ministrului chinez în România, Constanţa o să beneficieze de nişte contracte foarte importante cu Republica Populară Chineză. Mă refer aici la trenul de mare viteză de la Constanţa- Viena, primul tronson va fi Constanţa-Bucureşti. Vorbesc de Dobrogea, de podul de la Brăila-Tulcea şi mai vorbesc de investiţia foarte mare, în jur de 5 miliarde de euro, realizarea grupurilor 3 şi 4 de la Cernavodă. Negocierile sunt în derulare, ele se vor termina în luna mai”, a anunţat Nicolae Moga.

Cu ce ne vom alege, în final?

Este una dintre întrebările care îi macină atât pe gălăţeni, cât şi pe brăileni şi tulceni, având în vedere că despre construirea unui pod peste Dunăre se tot vorbeşte de mai bine de 15 ani de zile, după cum au recunoscut chiar şi politicienii cu state vechi. Este drept că pe marginea acestui subiect s-a discutat intens în anii electorali, iar locuitorii de la malul Dunării s-au ales, în schimb, doar cu declaraţii şi promisiuni. Întrebarea este cu atât mai pertinentă cu cât, în prezent, relaţiile dintre Galaţi şi Brăila sunt din nou tensionate, iar primarul Galaţiului, Marius Stan, îşi susţine propriul proiect - subtraversarea Dunării, contestat de Brăila, pentru al cărui studiu de fezabilitate municipalitatea a pus la bătaie nu mai puţin de 10 milioane de euro.

Citit 7854 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Ianuarie 2014 10:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.