Pentru o NOTĂ de trecere: Profesoară prinsă în FLAGRANT în timp ce primea MITĂ

Pentru o NOTĂ de trecere: Profesoară prinsă în FLAGRANT în timp ce primea MITĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O profesoară de matematică de la Liceul Tehnologic din Tudor Vladimirescu, Valentina Gurău, riscă să ajungă după gratii după ce a cerut bani de la o elevă. Cadrul didactic a solicitat 500 de lei pentru a da notă de trecere unei eleve de clasa a XI-a. Prietenul fetei însă a denunţat-o pe profesoară, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au organizat un flagrant. Totul s-a întâmplat în cancelaria liceului, unde prietenul elevei a mers să-i ducă Valentinei Gurău banii ceruţi.  Imediat după flagrant, profesoara, care este titulară pe post, dar şi expert în educaţie din anul 2012, a fost adusă la audieri la Galaţi. Anchetatorii au şi reţinut-o, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore. „Persoana a fost prezentată în instanţă cu propunerea de arestare preventivă, însă cererea a fost respinsă de judecători. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au făcut contestaţie la această decizie”, ne-a declarat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Conducerea ISJ: „Nu e în regulă ce se întâmplă"

Inspectoarea generală, Laura Marin, ne-a declarat că a aflat de flagrant de la directorul liceului, Nicolae Carp. „Aşteptăm să se încheie ancheta şi să primim şi noi nişte concluzii oficiale. Până acum nu am primit reclamaţii şi nici nu au fost probleme cu această profesoară. E neplăcut şi nu e deloc în regulă ce se întâmplă. Mai ales că am depus toate eforturile să nu se întâmple asemenea lucruri. La toate şedinţele cu directorii le-am cerut să le explice cadrelor didactice din şcoli la pericolele la care se expun dacă se dedau unor asemenea practici”, spune inspectoarea generală Laura Marin.

Dosarul va ajunge la Curtea de Apel Galaţi, magistraţii urmând să stabilească dacă Valentina Gurău va fi cercetată în stare de libertate sau va primi o măsură preventivă. Dacă va fi găsită vinovată, profesoara riscă între trei şi zece ani închisoare.

Citit 3108 ori Ultima modificare Vineri, 20 Iunie 2014 19:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.