UPDATE/ COD GALBEN de PLOI, instabilitate atmosferică şi INUNDAŢII în judeţul Galaţi

UPDATE/ COD GALBEN de PLOI, instabilitate atmosferică şi INUNDAŢII în judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE/ Râuri din 18 judeţe din Banat, Transilvania, Oltenia, Muntenia, Moldova şi Dobrogea vor fi sub cod galben de inundaţii de miercuri, la ora 15.00, până joi la ora 12.00, potrivit unei atenţionări a Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor. Potrivit INHGA, având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Astfel, vor fi sub cod galben mai multe râuri din 18 judeţe, printre care şi râul Bârlad (inclusiv afluenţii săi), care străbate judeţul Galaţi.


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod Galben de ploi abundente şi instabilitate atmosferică, valabilă în întreaga ţară, începând de miercuri de la ora 12.00, până joi dimineaţă. În prima parte a intervalului, fenomenele meteorologice îşi vor face apariţia doar în partea de vest şi sud-vest a ţării, dar spre seară vor cuprinde întreg teritoriul, inclusiv zona noastră.

Potrivit meteorologilor, vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua şi aspect de vijelie, căderi de grindină, în timp ce cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 l/mp şi, izolat, 50-60 l/mp.

Citit 2979 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iunie 2014 16:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.